Annonce

Fem spørgsmål hvor Støjberg skylder svar

“De fleste ved hvor jeg står”, siger hun, men sandheden er at, medierne lader Støjberg slippe afsted uden at svare på noget som helst.
Foto: Folketinget TV
Inger Støjberg (V) i folketingssalen under debat om nedsættelse af rigsret imod hende, 2021
Med 10 procent af vælgerne bag sig tegner Inger Støjberg til at blive en afgørende spiller på den danske højrefløj. Det ses allerede nu, hvor både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape er rystende angste for sige noget negativt om deres tidligere ministerkollega.

Støjbergs mandater kommer nemlig til at være afgørende for hvilken borgerlig statsministerkandidat, der kan samle flest mandater i tilfælde af en blå valgsejr. Hun er bogstaveligt talt de borgerliges kongemager.

Alligevel får hun stort set lov at gå fri for kritiske spørgsmål, og kan uge efter uge med skattekroner i ryggen bruge sin platform i medierne til at komme ud til vælgerne med sit budskab.

Men hvad er budskabet? Altså ud over Støjbergs egen person. Her er fem spørgsmål som medierne og vælgerne bør afkræve Støjberg svar på.

1. Vil Støjberg også respektere konventionerne?

Årsagen til at Støjberg blev dømt ved en rigsret, erklæret uværdig til Folketinget og fik 60 dages ubetinget fængsel var, at hun brød med blandt andet børnekonventionen, som Danmark har tilsluttet sig.

Hun er bogstaveligt talt de borgerliges kongemager.

Alligevel må vi forstå på Støjberg, at hun ikke fortryder, og at hun ville gentage sin ulovlige praksis, hvis hun altså får chancen. Samtidig vil hun ikke trække Danmark ud af de konventioner, hun selv har forbrudt sig mod.

Det hænger ikke sammen. Det er legitimt at mene at loven skal ændres, men det er ikke i orden at en politiker med åbne øjne vil bryde loven.

Det handler også om vores anseelse som nation. Danmark skal ikke være et land, der laver aftaler med andre lande og bryder dem uden videre. Man skal kunne stole på vores ord og vores underskrift ude i verden.

Hvis Støjberg ikke vil ud af konventionerne, så må hun erkende, at hun brød loven, og love at det ikke vil ske igen. Hvis hun vil gentage sin selverklærede kamp for “pigerne”, må hun sørge for, at det juridiske grundlag er på plads.

2. Hvad er ellers forskellen på Danmarksdemokraterne og DF?

Dansk Folkeparti vil modsat Danmarksdemokraterne ud af EU og af konventionerne, men derudover er det umuligt at se forskel. Den tidligere DF’er Hans Kristian Skibby var også ude af stand til at redegøre for uenigheden mellem hans nye og hans gamle parti, da han blev interviewet af radiokanalen “Den Uafhængige”.

Eftersom der ikke er nogen udsigt til at Danmark forlader hverken EU eller konventioner, så er det oplagt at spørge, om der i praksis er nogen som helst forskel på DF, hvor Støjberg frasagde sig formandsposten, og så hendes nye parti.

Det store antal eks-DF’ere på stemmelisten tyder da også på, at Danmarksdemokraterne blot er en fjendtlig overtagelse af DF. Et udtryk for Støjbergs egenrådighed og manglende vilje til at tage hensyn til Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.

Der findes ikke “copyright” på politik, og Støjberg er da også i sin gode ret til at kopiere fra både DF og andre partier, men hendes vælgere har ret til at vide hvilke partiprogrammer, der har været en tur igennem Danmarksdemokraternes kopimaskine.

3. Har Støjberg fortrudt sin støtte til Vejlegaarden? 

Mange kan huske billederne af borgerlige toppolitikere gumle om kap i konflikt-ramt flæsk. Anledningen var 3Fs lovlige konflikt mod Restaurent Vejlegaarden, der havde opsagt sin overenskomst og lockoutet de 3F-organiserede ansatte.

Dengang stod højrefløjspolitikere i kø for at blande sig i en konflikt mellem arbejdsmarkedets parter. Og da en god “photo-opportunity” bød sig kunne Støjberg ikke stå for fristelsen.

hendes vælgere har ret til at vide hvilke partiprogrammer, der har været en tur igennem Danmarksdemokraternes kopimaskine.

Den danske arbejdsmarkedsmodel er ellers berømt vidt og bredt ude i verden. Netop fordi den holder politikerne ude af løn og arbejdsvilkår.

Her 10 år efter er der stadig borgerlige politikere, der ikke kan stå for fristelsen til at blande sig i arbejdsmarkedskonflikter. Er Støjberg stadig en af dem? 

Både Krifa og den anden store gule fagforening, Det Faglige Hus, ønsker lovbestemte mindstelønninger - også selv om det kommer igennem EU. Her må Støjberg melde klart ud. Skal arbejdsmarkedets parter bestemme eller skal det være op til politikere og EU-bureaukrater? 

4. Hvilke centraliseringsreformer skal rulles tilbage?

Støjberg kom første gang i Folketinget i 2001 - samme år som Anders Fogh blev den første Venstre-statsminister siden Poul Hartling.

Som en del af det borgerlige flertal stemte Inger Støjberg for en lang række reformer, der har været med til at udhule provinsen og flytte både penge og arbejdspladser ind i de store byer.

Mest betydningsfuldt var kommunalreformen i 2007, hvor Lars Løkke som indenrigsminister centraliserede 271 kommuner til 98 og nedlagde amterne. I samme ombæring blev antallet af lokale byrådsmedlemmer drastisk reduceret.

Det betød, at bindeleddet mellem borgere og magthavere mange steder forsvandt. Chancen for at møde sit lokale byrådsmedlem i Brugsen eller i idrætsforeningen blev reduceret.

Samtidig blev uddannelser, politistationer og sygehuse samlet i de store byer. Og Fogh stod bag et skattestop, der især har gavnet boligejerne i Aarhus og København.

Som centralt medlem af Venstre og politisk ordfører har Støjberg lagt stemmer til det hele. Derfor må hun også svare på, hvad hun fortryder, og hvad der skal rulles tilbage.

5. Skal det være nemmere for tidligere straffede at få job?

“Når man har udstået sin straf, så er man videre” har Støjberg udtalt i sit program på Radio4, hvor den statsfinansierede radiokanal i samarbejde med Avisen Danmark hver uge sender borgerlig debatradio med Støjberg og LA formand Alex Vanopslagh som værter.

Problemet er bare, at for mange danske lønmodtagere, så er man ikke videre efter at have udstået sin straf. Er man dømt for overgreb på børn kan man ikke arbejde med børn. Er man dømt for økonomisk kriminalitet, kan man ikke arbejde med andre menneskers penge.

Derfor må hun også svare på, hvad hun fortryder, og hvad der skal rulles tilbage.

Støjberg er dømt for at bryde ministeransvarsloven og alligevel ser hverken hun eller nogle af de andre borgerlige partiledere noget problem i atter at lade hende indtage en ministertaburet.

Støjberg ville ikke kunne blive ministerchauffør, men fra bagsædet i ministerbilen kan hun få lov at bestemme over titusindvis af offentligt ansatte, der aldrig ville få lov at komme i nærheden af deres arbejdsplads hvis de blev idømt en straf.

Som indenrigsminister vil Støjberg for eksempel blive ansvarlig for kommunalbestyrelserne, hvor Folketinget har vedtaget at udelukke alle straffede personer i tre år. Bliver hun udlændingeminister, kommer hun til at forvalte en lov, der udelukker alle straffede udlændinge fra at få dansk statsborgerskab.


 

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kunne godt finde på mere nærliggende spørgsmål til DanmarksDemokraterne. F.eks. hvilken økonomisk politik venter der DD's vælgere?

1. Skal dagpengene forringes yderligere

2. Skal Arnepensionen afskaffes?

3. Skal efterlønnen udfases?

4. Skal seniorjob afskaffes?

5. Skal folkepensionsalderen for højes yderligere?

Bare for lige at nævne 5, DD's vælgere må vente spændt på at få afklaret.

Men Jespersens spørgsmål til Støjberg er jo nogle, hun IKKE allerede har besvaret.

Og TAK for at skrive et indlæg uden ordet svindlerhold! Du kan jo godt.

Beklager Thor. Det glemte jeg lige. Men med den opførelse Det Blå Svindlerhold har udvist er de selv skyld i det. For det er det de er - Det Blå Svindlerhold.

De har betjent sig af en fej argumentation, som ingen hold har i virkeligheden med alternative fakta. Hvis det ikke er svindel og bedrag. De holder den danske befolkning og demokratiet for nar med deres opførelse.

Thor, tak fordi du forsøgte at vejlede Jeppe Lindholm - desværre uden held, men hans kommentar "Jeppe Lindholm - 25 august, 2022 - 21:06 - #27227" forklarer jo hvorfor det ikke lykkedes
.

Spørgsmål 6: Hvad er ældrepolitikken for dem der bor i eget hjem?

Jeppe læs her:
https://danmarksdemokraterne.dk/parti/program/
svar på spørgsmål 2: " Derfor vil vi bevare Arne-pensionen."
.

Helt ærlig Kurt!!! Selvfølgelig vil DanmarksDemokraterne ikke afskaffe Arnepensionen. Så fik de jo ingen stemmer.

I den her kommentar, Kurt, vil jeg skåne dig for sætningen, men fuldt ud berettigede, Det Blå Svindlerhold. Du skal jo også have lidt fri fra den kommentar Det Blå Svindlerhold for at nyde din aften kaffe. Helt uden den fuldt ud berettigede kommentar Det Blå Svindlerhold :-)

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

"Selvfølgelig vil DanmarksDemokraterne ikke afskaffe Arnepensionen" jamen så burde du jo være glad, ikke?

"vil jeg skåne dig for sætningen" hvilken?
.

At Inger Støjberg muligvis ikke har overholdt børnekonventionen er bedøvende ligegyldigt. Ingen i regeringen tager børnekonventionen alvorligt. Statsministeren synes rituel omskæring er helt fint, børnekonventionen mener noget andet. Mogens Heunicke mente under coronakrisen at børnene skulle vaccineres af hensyn til bedsteforældrenes sundhed, børnekonventionen siger ellers at man udelukkende skal tage udgangspunkt i barnets tarv, ikke i bedsteforældrenes.
Det vigtigste var vist at Støjberg overtrådte en ministeransvarlighedslov fordi hun så bort fra den europæiske menneskerettighedskonvention.
I Sverige vægtes børnekonventionen vist nok højere end menneskerettighedskonventionen, sådan er der så meget.

Ufatteligt at så mange vælgere vil stemme på et parti, der ikke har noget program. Hun sagde for snart lang tid siden at hun var venstrekvinde "helt ind i knoglerne".
Nu ligner det mere Dansk Folkeparti version 2.0....

Tak for alle kommentarer. Alt i alt - forsigtigt konkluderet - får Danmarksdemokraterne/Støjberg ikke 10 % af stemmerne. (En prøveafstemning kræver vist svar på et minimum af spørgsmål).

Tak for alle kommentarer. Alt i alt - forsigtigt konkluderet - får Danmarksdemokraterne/Støjberg ikke 10 % af stemmerne. (En prøveafstemning kræver vist svar på et minimum af spørgsmål).

Sku’ du spørge fra nogen?

Den radikale leder spørger:

Har du tillid til statsminister Mette Frederiksen, som får en masse loyale medarbejdere til at knokle røven ud af bukserne for sig, hvorefter hun smider dem på møddingen!

Den første der fik den tur af den nuværende socialdemokratiske regering var Inger Støjberg! Hun lavede det beskidte arbejde som Mette Frederiksen fik sit flertal på!

Straks flertallet var hjemme vaskede Mette Frederiksen grundigt hænder ved at lade det røde flertal kaste Inger Støjberg for rigsretten.

Kongemageren var de radikale!

Nu er det blevet Mette Frederiksens tur!

De radikale har luret folkestemningen!

Betaling som fortjent!

Det er den danske model!

Tillid, sammenhold og en retfærdig behandling af hinanden!

Det er den danske model!

Derfor brager Inger Støjberg i folketinget!

Og de radikale håber på en ny VKR regering støttet af Socialdemokratiet!

Mette Frederiksen tog en for holdet under pandemien og reddede x-antal danskere!

Inger Støjberg tog en for holdet og reddede Danmark fra svenske tilstande og x-antal skyderier og dræbte!

Alt det ved danskerne intuitivt!

Sundhed frem for alt!

For Inger som for Mette!

Har man sagt A, må man også sige B!

Og valget bliver derefter!

Et gas-eksplosions-valg!

I 2020 blev der registreret rekordmange skuddræbte i Sverige, hvor 47 mistede livet som følge af skud. Rekorden blev tangeret i 2021, hvor der også var 47 skuddræbte. Sverige har cirka 10,35 millioner indbyggere.

I Danmark, som har cirka 5,83 millioner indbyggere, blev otte personer dræbt af skud sidste år.

Antallet af danskere, som er blevet ramt af coronasmitte med minkvarianter, er oppe på flere tusinde. Med så stor en minksmitte i mennesker kan det på ingen måde afvises, at det også har været et spørgsmål om menneskeliv, vurderer sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han afviser, at regeringen kunne have handlet før. Så skulle man have foregrebet en vurdering fra eksperterne, som ikke forelå på det tidspunkt. »Det mener jeg ikke ville have været klog politik,« sagde han i et samråd.

Inger Støjberg viste handlingskraft da andre svigtede!
Mette Frederiksen viste handlingskraft da andre svigtede!

Begge tog de en for holdet!

De radikale kender befolkningens svar! De venter kun på folketingsvalget!

Og kongemageren over alle kongemagere står klar!

“De fleste ved hvor jeg står!”

På en rytterstatue over helte der tog en for landet i en vigtig historisk periode.

Helte skal altid gå forfærdeligt meget igennem!

Men folket kender sine helte!

I modsætning til de politiske kommentatorer der lever i de københavnske saloner!

Inger Støjberg står solidt plantet i den jyske muld!

Fugleskræmslet virkede da mørke skyer trak ind over landet!

Og år for år reddes x-antal danskere fra skyderier der høres fra den anden side i det neutrale Sverige!

Hvor mange danskere Inger og Mette samlet har reddet eller samlet vil redde opgøres intuitivt hos den enkelte vælger!

Taknemmelighed er for en gangs skyld valgets hovedtema, for som Mette Frederiksen plejer at sige:

Putins inflation kan jeg ikke gøre noget ved! Den må vi lære at leve med!

Og de radikale jubler! Endelig fik vi de CO2-afgifter der får danskerne til at skifte adfærd!

Alle sparer på energi, strøm, rødt kød, mælkeprodukter, dyre grøntsager, og måske snart charterrejser!

Den grønne dagsorden er yt!

Tilbage står tilliden til statsministeren og tilliden til Inger Støjberg?

Danskernes sundhed fremfor alt!

Og den dagsorden vinder Inger Støjberg år for år med renters rente!

Antallet af skyderier var ved udgangen af juli oppe på svimlende 232. Dermed er dette år godt på vej til at slå rekordåret 2020, hvor der var i alt 379 skyderier i løbet af året, og 216 til og med juli måned.

Svenskerne går til valg om knap en måned, den 11. september, og flere politikere har i den forbindelse meldt ud, at de vil have et endeligt opgør med bandekriminaliteten i Sverige. Det gælder både oppositionslederen, Ulf Kristersson (M), og den nuværende statsminister, Magdalena Andersson (S), der vil "knäcka gängen" altså smadre banderne.

Rettidig omhu var Inger Støjbergs brøde!

Hun knækkede banderne allerede før de flyttede ind i landet!

De tog vaccinen “Inger Støjberg” og skulle ikke nyde noget!

Pandemien blev borte!

Mette Frederiksen ved hvad der venter hende!

Taknemmelighed efter tur!

Køkultur er dansk tillid når den er bedst!

“De fleste ved hvor jeg står!”

Inger Støjberg står bagerst i køen!

Hun har allerede været der!

Og det ved danskerne godt!

Danmark er en brugsforening!

Og vi kender vores plads i køen!

For høj! Som lav!

Kun de radikale hopper fra kø til kø!

Og håber at blive ekspederet før alle andre!

Kun håndtasken er borte! Mobilepay er det nye vælgerbedrag!

Cirka 33 procent af dem, der vil stemme på Danmarksdemokraterne, stemte på DF ved det seneste folketingsvalg i 2019. Cirka 32 procent stemte på Inger Støjbergs gamle parti, Venstre.
Men mere interessant er det, at Inger Støjberg ser ud til at kunne lave den manøvre, der afgør valg i Danmark: At hive vælgere hen over midten.
Cirka 11 procent af dem, der vil stemme på hende, stemte på Socialdemokratiet i 2019. Det er stærkt medvirkende til, at de borgerlige partier har til et flertal i målingen. De blå partier står til 88 mandater, de røde 82, mens Moderaterne får fem mandater i målingen.

“De fleste ved hvor jeg står!”

Lige midt i skudlinjen!

Inger Støjberg tog en for danskerne! Og danskerne siger i taknemmelighed tak!

Hvis de borgerlige efter valget sender Mette Frederiksen i rigsretten kan “pandemiens heltinde” vende tilbage om fire år!

Historien om den grimme ælling er den danske politiske model!

Eventyrets Odense fremviste en svane-mor Mette fire år før tiden af den socialdemokratiske parti-strateg!

Svaner modnes over tid! Det ved de fleste!

Kun i københavnske saloner speedes skønhedsprocessen op.

Sofie Carsten Nielsen havde i aftenens Lippert svane-kostumet på!

Timet og tilrettelagt! Strategisk og veludført! Flyveklar!

“De fleste ved hvor jeg står!”

Mon vingerne bær’!

Med godkendelse af den rigsret dømte Inger Støjberg som minister duelig af Det Blå Svindlerhold er retssikkerheden trådt ud af kraft i Danmark.

Som minister og folketingsmedlem skal man kunne sikkerhedsgodkendes af PET og muligvis også FE. Der findes tre klasser af sikkerhedsgodkendelser: Fortrolig, hemmelig og yderst hemmelig.

Skal du sikkerhedsgodkendes til fortrolig skal du som minimum have en ren straffeattest, svære økonomisk solvendt. loyal over for Danmark m.v.. Det tager ca. en månedstid at komme gennem proceduren. Mange borgere kan få den godkendelse. Der er omkring 40-50.000 i Danmarks, som er sikkerhedsgodkendt til fortrolig. Skal sikkerhedsgodkendes til hemmelig træder en langt mere omfattende proces i gang. Familie, ægtefælde, omgangskreds, tidligere ægtefæller og partnere m.v. bliver inddraget i processen og skal godkende over for PET/FE at deres forhold må undersøges. I de situationer, hvor en ægtefælle/kæreste kommer fra udlandet bliver de pågældende landes efterretningstjenester inddraget i undersøgelsen. En omfattende procedure som ikke overlade noget til tilfældigheder. Den tage omkring 6 måneder. Her er det begrænset, hvor mange der kan sikkerhedsgodkendes. Nok ikke mere end 2-3.000 tusinde i Danmark. Sikkerhedsgodkendelse til yderst hemmelig har jeg ingen viden om. Men den er slevfølge betydeligt skærpet i forhold til sikkerhedsgodkendelse til hemmelig. Tænker ikke der er mere end nogle få hundrede som har den status eller egner sig til at få den.

Jeg tænker, at man som minimum skal kunne sikkerhedsgodkendes til fortrolig som almindelig folketingsmedlem. Som minister vil godkendelsen helt sikkert være højere. Ved ikke om det er hemmelig eller yderst hemmelig. Det kommer nok an på ministerposten også. Det samme må gælde diverse udvalg afhængig af hvilket materialer og informationer det kræves man omgås for at kunne løse opgaven.

Henrik Sass Larsen blev i sin tid nægtet sikkerhedsgodkendelse pga. sine kontakter til et rockermedlem i Køge og kunne derfor ikke blive minister.

Hvorfor fredes Støjberg af de borgelige medier ! Er der en strategi eller er det hele bare blå luft ? Jeg vil igen igen påpege at såfremt at en person i DK bliver dømt, har/får vedkommende svært ved at finde et job udover et hvor man bliver placeret. Jeg forstår intet at vi har mennesker der er valgt i tinget til at repræsentere alle borgere i DK. kan lade hånt om denne regel. Vi får se hvad der sker ! Iøvrigt har jeg diskuteret problemet med flere, hvor vi er kommet til den konsensus, at dette med rigsret er en skammelig udvikling, idet jeg/vi mener at det var partiet og formanden der burde ha taget affære og vejledt den nu dømte. Det samme med Nim sagen - måtte det være kollegerne i folketinget der bør tage ansvaret, hvor såfremt vedkommende ikke vil lade sig vejlede må der være en kattelem til at finde sig et nyt job.