Mørkedamerne har overtaget kulturen på Berlingske

Dommer, anklager og jury er samlet på et og samme sted, når Berlingske går til angreb på kulturministeren. De benytter en slags ”journalistisk entrapment”.
Med en skævvredet overskrift: ”Joy Mogensen: Jeg ville opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu” - endda gemt væk bag en betalingsvæg – forsøger Berlingske at få det til at se ud som om, at kulturministeren skulle have sagt, at kulturen ikke er en vigtig prioritet i den nuværende situation.

Men det spørgsmål ministeren rent faktisk besvarede handlede om, hvorfor hun ikke havde deltaget på regeringens pressemøder under corona-krisen.

Det ville forekommer dybt mærkværdigt, hvis kulturministeren skulle tone frem på pressemøderne i Statsministeriet for at overdøve Søren Brostrøm

Det ville for langt de fleste danskere – på nær måske Berlingske mest forblommede ideologer - forekommer dybt mærkværdigt, hvis kulturministeren skulle tone frem på pressemøderne i Statsministeriet for at overdøve Søren Brostrøm med et budskab om, at balletdansere og performancekunstnere er vigtigere end værnemidler, teststrategier og dødstal.

Det ville for at være helt ærlig ikke bare forekomme mærkværdigt, men fuldstændigt utroværdigt og etisk forkasteligt.

Pisse på folk og så sige de lugter

Kultur er afgørende vigtigt både under og efter en krise, men lige nu handler det om hvorvidt sundsvæsenet kan modstå presset og hvor mange danskere, der kommer til at dø.

De mest skingre stemmer i Berlingske-boblen at have afskærmet sig fra det omgivende samfund

Vi ser jo heller ikke hverken boligministeren, udlændingeministeren eller transportministeren på disse pressemøder, selvom både lejere, udlændinge og lokomotivfører udgør afgørende grupper i vores samfund.

Mens hele det omgivende samfund har forstået, at vi alle kommer til at betale en pris for corona-krisen og vi alle sammen skal udvise samfundssind, så synes de mest skingre stemmer i Berlingske-boblen at have afskærmet sig fra det omgivende samfund.

Og helt galt går det for Berlingske, når kulturredaktør Anna Sophia Hermansen sættes til at føre kniven over kulturministeren, som hun beskylder for pølsesnak, uvidenhed og mangel på "åndelig udrustning". Det billede står i skærende konstrast til den Joy Mogensen, der som borgmester sendte kulturinvesteringerne på himmelflugt i Roskilde.

Den journalistiske pendant til at pisse på folk, og bagefter sige, at de lugter

På trods af sagens alvor holder Berlingske fast i den beviste fejlfortolkning og misvisende overskrift, for at tegne billede af en 'kulturelt uinteresseret minister'. Det er den journalistiske pendant til at pisse på folk, og bagefter sige, at de lugter.

Uden skam kommer Berlingske langt

Beskyldningerne er ekstremt voldsomme, særligt når de kommer fra en kulturredaktør, der som sit første initiativ på jobbet valgte at smide en stribe erfarne og veluddannede kulturanmeldere på porten, for istedet at satse på et tæskehold af ideologiske bloggere og debattører.

Berlingskes nye kulturkorps’ primære kvalifikation var at række hånden op i timen uden at have læst på lektierne

Berlingskes nye kulturkorps’ primære kvalifikation var at række hånden op i timen uden nogensinde at have besværet sig med at læse på lektierne. Det var ifølge kulturredaktøren meget bedre, hvis man ”kunne få Eva Selsing til at anmelde en koncert med Nik & Jay”.

Den nye Berlingske-profil fik digter Thomas Boberg til at proklamere, at nu ”er det mørkedamerne og mørkemændenes tid.” Devisen synes at være: ”Uden skam, kan man komme langt”.

Det fuldstændig er nødvendigt at stille kritiske spørgsmål til regeringens politik – uanset om det er finans eller kultur. Kulturministeren burde have sat tidligere ind og burde have haft flere varer på hylderne, der passer til de mildest talt skæve arbejdsformer i kulturlivet. Men også den kritik bør Berlingske - på trods af den ideologiske iver - kunne leverer på et nogenlunde sagligt niveau.


Indlæggget var først indsendt til Berlingske, der dog valgte at afslå denne kritik, af deres journalitiske og opinionsmæssige arbejde, uden et konkret svar. Denne kritik var med andre ord ikke velkommen på Berlingske.  

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ikke Aprilsnar - bare ganske almindelig Nar!

Til "TOSSE THOMAS"
Du er ikke så glad for socialdemokratiet, det ses tydeligt på din nedladende måde at
kommentere på. Så jeg vil da foreslå at dit navn fremover bare skal være "TOSSE THOMAS"

Thomas, sorry, det er som at stoppe med at ryge, men jeg kan ikke lade vær, så derfor denne vigtige meddelelse til dem der gider læse kommentarer.
Nu har jeg fundet ud af det om dig og dit virke.
Du er overordentligt vellønnet, gage kalder man det vist i de kredse.
Det borgerlige Danmark typisk partiet Venstre, har ansat og lønner dig, for at ringeagte og tilsvine, samt fremføre usandheder om partiet Socialdemokratiet.
Det eneste parti med værdighed og berettigelse til at sidde folketinget.
Tak for ordet!

Annonce

Annonce