Annonce

Køge-borgmester ny næstformand i Socialdemokratiet

41-årige Marie Stærke konstitueret som ny næstformand for Socialdemokratiet - fik en opringning fra Mette Frederiksen i tirsdags
Den socialdemokratiske hovedbestyrelse har konstitueret en ny næstformand for partiet som afløser for den tidligere næstformand Frank Jensen, der trak sig fra posten i sidste måned.

Valget er faldet på den 41-årige borgmester i Køge, Marie Stærke.

Hun er en stærk ambassadør for det kommunale Danmark

”Jeg er meget glad for, at Marie har stillet sig til rådighed for partiet. Hun er en stærk ambassadør for det kommunale Danmark, og hun har en særlig viden og indsigt i den nære velfærd og i at løfte integrationsudfordringerne,” udtaler statsminister og formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen.                

”Jeg er meget glad for, at statsministeren og hovedbestyrelsen har betroet mig det her hverv. Jeg glæder mig til at rykke tættere på beslutningerne og bidrage med de erfaringer, jeg har. Særligt inden for integration og den borgernære velfærd, mens jeg selvfølgelig fortsætter mit arbejde med at udvikle Køge Kommune,” siger Marie Stærke.

Marie Stærke blev valgt til byrådet i 2001, og i 2007 blev hun borgmester i Køge Kommune – dengang den yngste kvindelige borgmester nogensinde. Marie Stærke var borgmester i Køge fra 2007-13 og igen efter kommunalvalget i 2017, hvor hun genvandt borgmesterposten med det højeste personlige stemmetal nogensinde i Køge Kommune.

Jeg glæder mig til at rykke tættere på beslutningerne og bidrage med de erfaringer, jeg har

"I Marie Stærkes tid som borgmester i Køge er Køge Havn blevet tre gange større, den nye bydel Køge Kyst med mange nye boliger er ved at tage form, supersygehuset i Køge er under opførelse, og Køge Nord station og den nye jernbane har givet nye muligheder for grøn transport til København for byens pendlere," fremhæver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun glæder sig til samarbejdet med Marie Stærke:

"Så har vi fået en ny næstformand for Socialdemokratiet. Marie Stærke som er en fantastisk god borgmester i Køge. Jeg glæder mig på partiets vegne og glæder mig meget til samarbejdet."

placeholder

 

Statsministeren ringede i tirsdags

Marie Stærke fortæller til Sjællandske Nyheder, at statsminister Mette Frederiksen ringede til hende tirsdag:

Statsministeren ringede i tirsdags og spurgte, om jeg havde lyst til at efterfølge Frank Jensen

"Statsministeren ringede i tirsdags og spurgte, om jeg havde lyst til at efterfølge Frank Jensen. Hun ville gerne fastholde den struktur, vi har med, at den ene af partiets to næstformænd kommer fra kommunerne, og der syntes hun, at jeg var bedste bud," siger Marie Stærke.

Hun oplyser, at hun vil være kommunernes repræsentant i Socialdemokratiets ledelse:

"Jeg vil være kommunernes repræsentant i partiets ledelse. Det handler ikke om en legitimering på baggrund af hele krænkelsesdebatten, fordi jeg er kvinde. Jeg stiller ikke op til at være en ligestillingsordfører. Jeg vil være kommunernes stemme," siger hun.

Jeg stiller ikke op til at være en ligestillingsordfører. Jeg vil være kommunernes stemme

Marie Stærke lægger ikke skjul på, at hun er beæret over udnævnelsen:

"Min første reaktion var "wow". Både fordi jeg gerne vil, og fordi det ikke alene er statsministeren, der viser mig den tillid, men også hovedbestyrelsen. Det er jeg meget beæret over. Jeg vil så gerne spille Køge stærk, det her er en måde at gøre det på."

Afløser Frank Jensen

Marie Stærke afløser tidligere overborgmester i København, Frank Jensen, på posten som S-næstformand.

Frank Jensen trak sig som overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet 19. oktober i kølvandet på nye anklager om at have begået sexkrænkelser.

Om at sådan en sag baner vejen for hende, siger Marie Stærke til Sjællandske Nyheder:

"At Frank gik, syntes jeg var det rigtige dengang, men jeg kan ikke sætte en finger på det arbejde, han har gjort for kommunerne og på posten. Så på den måde er det store sko at udfylde. Der er nogen, man skal efterfølge på et tidspunkt. Jeg håber, at jeg kan leve op til forventningerne og det store arbejde, som Frank har gjort før mig. Jeg tror ikke altid, det har været lige nemt at være det bindeled, når der har været utilfredshed ude i kommunerne. Det har Frank gjort virkelig godt," siger Marie Stærke.

Socialdemokratiets anden næstformand er minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen.

Opdateret med kommentarer fra Marie Stærke

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Til lykke til Stærke, et fint valg, dygtige kvinder har S jo mange af, og fint de også får topposter som fortjent.

Ja og nu må i virkelig i gang med at skabe et anstændigt sundhedsvæsen efter 20 års målrettet nedkøring. Der skal seriøse rådgivere og sundhedesmyndigheder væk med industriinteresser og usandhed. Vi vil ha lighed og anstændighed i sundhed tak.