Annonce

‘Spise med Price’ co-produceres med selskab, som Adam Price er medejer af: Ingen overenskomst

Price-brødrene ligger i konflikt med 3F - Prices eget TV-produktionsselskab har heller ikke overenskomst
Foto: Brdr. Price
James Price(tv) og Adam Price.
Det folkekære madprogram ‘Spise med Price’, som kører på 15. sæson, bliver produceret af DR, men er “co-produceret med A & M Productions”, som DR skriver i rulleteksterne efter hver episode af ‘Spise med Price’.

A & M Productions ejes ligeligt af Meta Foldager - og af Adam Price, den ene af brødrene Price.

A & M Productions har ikke overenskomst. Hverken direkte med Dansk Journalistforbund - eller via Producentforeningen, som på vegne af en række produktionsselskaber indgår overenskomster med Dansk Journalistforbund, Dansk Skuespillerforbund, Film- og tv-arbejderforeningen (FAF), Dansk Artist Forbund og Danske Dramatikere.

Sendte stikpiller til fagbevægelsen

Mandagens episode af ‘Spise med Price’ er blevet stærkt kritiseret af 3F og andre, fordi brødrene undervejs i programmet sendte stikpiller til fagbevægelsen og lavede jokes med fagforeningerne - samtidig med at Price-restauranterne siden februar har ligget i konflikt med 3F.

Først handlede konflikten om overenskomstforhandlinger, der var gået i hårdknude. Og fra april gik konflikten ind i en helt ny og alvorligere fase, fordi Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-restauranterne i fællesskab opsagde overenskomsterne med 3F.

Adam Price har afvist kritikken fra 3F, Dansk Journalistforbund og kommentatorer på det sociale medie, Instagram, af mandagens Spise med Price-episode og forklaret, at stikpillerne til fagbevægelsen jo bare var ironi og for sjov - og at optagelsen af Spise med Price-episoden var optaget længe før konflikten med 3F.

Der er INGEN forbindelse mellem programmet og virkeligheden

“Der er INGEN forbindelse mellem programmet og virkeligheden. Det kræver en ekstrem naivitet at forestille sig, at vi kunne finde på (og at DR ville tillade…) at bruge den bedste sendetid til at kommentere indirekte på en aktuel situation,” skrev Adam Price på Instagram tirsdag aften.

Spise med Price - DR anfører i rulleteksten, at madprogrammerne produceres i co-produktion med A&M Productions
Spise med Price - DR anfører i rulleteksten til madprogrammet, at det er lavet i co-produktion med A & M Productions 

Men nu får hele affæren en helt ny dimension med oplysningen om, at det folkekære madprogram ‘Spise med Price’ er produceret i et samarbejde med produktionsselskabet A & M Productions, som Adam Price ejer 50 procent af. Og at A & M Productions ikke har tegnet overenskomst.

“Uden af have tiltrådt nogen overenskomst”

Direktør i Producentforeningen, Jørgen Ramskov, oplyser over for Netavisen Pio, at A & M Productions er “associeret medlem af brancheorganisationen uden at have tiltrådt nogen overenskomst”.

følger alle vores mange gældende overenskomster

Den programansvarlige for ‘Spise med Price’, chef for Bred kultur og fakta, Lisbeth Langwadt, forklarede onsdag over for Netavisen Pio, at DR i sine produktioner "følger alle vores mange gældende overenskomster".

Netavisen Pio afventer Adam Prices kommentarer til de nye oplysninger.

Opdateret kl. 17.45

DR bekræfter: Spise med Price er en co-produktion

DR's chef for Bred kultur og fakta og programansvarlig for 'Spise med Price', Lisbeth Langwadt, bekræfter over for Netavisen Pio i et skriftligt svar, at 'Spise med Price' er en co-produktion:

 "Det er helt korrekt, at DR, som jeg sagde onsdag, følger alle de overenskomster, vi har indgået. Det betyder, at alle programmer produceret internt i DR bliver til under en overenskomst. Spise med Price er imidlertid en co-produktion. Det betyder helt konkret, at en del af produktionen, i dette tilfælde, postproduktionen, sker hos et eksternt produktionsselskab," skriver Langwadt.

Hun understreger, at selv om produktionsselskabet ikke har overenskomst, så sikrer DR, at honorarerne "er konforme og rimelige":

"Selvom DR ikke selv står for produktionen af programmet, sikrer vi stadig, at honorarerne er konforme og rimelige. DR har naturligvis stadig det endelige redaktionelle programansvar – som med alle andre programmer, der udkommer på DR’s platforme, om de er produceret internt eller eksternt," skriver DR-chefen i sit mailsvar.

Svaret opklarer ikke, hvor mange involverede i produktionen af i 'Spise med Price' - ud over værterne James og Adam Price selv - der arbejder uden overenskomst.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da spis med brd. Price er et fint program, kunne det tyde på at der er behov for flere private producenter
indenfor DR regi.

Hvis du virkelig vil se genudsendelser, skal du bar "slå over" på det private Tv-selskab DK4, her kan du se de samme udsendelser flere gange om ugen. TV3 og kanal 5 med flere er fyldt med reklamer som især er irriterende når man vil se f.eks. politijagt på kanal 5 som afbrydes flere gange med reklamer af ca. 10 minuters varighed. Den blive også genudsendt flere gange, så de private kanaler er godt med når det gælder genudsendelser.
Så foretrækker jeg DR uden reklamer.

Bent, hvad de gør på DK4 kan på ingen måde retfærdigøre det massive antal genudsendelser på DR.
Vi har nu kun 2 kanaler for voksne - og hvis du ser program-omtalerne på tekstTV, siderne 3xx, så burde du ikke være tilfreds
.

Mange kokke fordærver maden:

Hvad vil det sige at “mange kokke fordærver maden”?

Det handler ikke kun om, at der ikke er plads til mange mennesker i et køkken
Men om, at når der er for mange til at gøre en ting, bliver det ikke godt
Det handler om, at mange forskellige meninger eller måder at gøre tingene på kan betyde, at resultatet ikke bliver godt
Bruges typisk om, når en gruppe mennesker (der behøver bare at være to) ikke kan blive enige om at løse en opgave, eller løser den opgave dårligt fordi de ikke samarbejder
Det kan også betyde, at det der ellers ville være nemt at afgøre, bliver besværligt, når der er mange. Eksempel: Når for mange mennesker bliver inviteret med til et møde.
Det kan også bruges i den forstand at alle kan ikke bestemme, man at der er nødt til at være en chef
Det kan også betyde, at folk går i vejen for hinanden, når en opgave skal løses, hvis der er for mange om det.

Kombineret med:

Der skal to til tango.

Ordsproget, eller princippet, "der skal to til tango", handler om at man ikke kan være i en relation uden at påvirke hinanden. Det er uagtet om påvirkningen er bevidst, ubevidst, med overlæg eller kærligt ment. Det betyder således at hver part har et ansvar for relationen og de problemer der opstår i relationen.

De to chef de cuisine er således svære at bide skeer med:

Udtrykket, der i moderne dagligtale findes i et par varianter, nemlig enten: Det kan du bide spids på eller: Bid spids på det! betyder, at det kan du være helt sikker på. Det er altså et udtryk, en fast vending eller et idiom, der anvendes for at understrege, at man virkelig mener, hvad man siger.

Pricebrødrene bider sig fast i bordkanten og holder gryden i kog!

Når man elsker sin metier mere end noget andet er det svært at følge andres kogebog!

Mange kokke fordærver maden!

I FH er en ny chef de cuisine netop valgt og 65 andre kokke bevæger sig rundt i det samme køkken!

Pas på at holde afstand!

At holde gryden i kog er det allervigtigste for medlemmerne!

De betaler gastronomiske beløb og forventer all-inclusive morgen, middag og aften!

Så mon recepten er klar!

Mette Frederiksen forventer 3-parts-forhandlinger med 3-parts regeringen!

Makrel-madder er fruens livret!

Og er Price-brødrene leverings-dygtige i den disciplin!

I politik i Borgen handler det altid om at være med ved bordet!

For statsministeren gælder det om “at skrive sig ind i historien”!

Price-brødrene er for længst en del af historien!

Konflikt giver omtale!

I alle medier!

Omsætningen er i hus!

På Borgen, hos Elon Musk, hos brødrene Price, ….

Omtale er godt!

Alle spiser ude og en el-bil må købes!

Fagbevægelsen giver gratis reklame!

Aksel Jensen Bla Bla Bla !!

Aksel Jensen Bla Bla Bla !!

Aksel Jensen Bla Bla Bla !!