Teltlejr i Herning lukker – har stået tom i tre år

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye lukker teltlejr, der har kostet skatteyderne fire millioner kroner årligt
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) lukkede onsdag en asyllejr bestående af overvejende telte i Herning. Teltlejren har stået tom de sidste tre år.

Den nu lukkede teltlejr har kostet skatteyderne fire millioner kroner årligt, ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet. Selv om den har stået tom. Teltlejren har dermed kostet skatteyderne tolv millioner kroner i den tid, lejren har stået tom.

Teltlejren har ikke været i brug, siden de sidste asylansøgere flyttede ud i efteråret 2016, og nu er den altså lukket.

Der er ikke nogen grund til, at der står dyre og tomme telte og forfalder

”Der er ikke nogen grund til, at der står dyre og tomme telte og forfalder, og derfor lukker vi nu teltlejren i Herning,” sagde Mattias Tesfaye (S) i forbindelse med hans besøg i teltlejren onsdag.

"Hvis der skulle komme mange asylansøgere igen, kan vi på 48 timer opsætte nye senge osv. Det mener jeg er økonomisk ansvarligt," skriver Mattias Tesfaye i et opslag på hans Facebook-side:

placeholder

Beredskabscenter Herning, der har stået for driften af lejren, har samlet rådet over op til 530 indkvarteringspladser i telte, pavilloner og sovesale. Da der var flest indkvarterede i asyllejren tilbage i 2015, var der 427 beboere i Beredskabscenter Herning.

Teltlejren i Herning er den sidste af i alt fire teltlejre, som den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fik oprettet i 2015-2016 som følge af den ekstraordinært store tilstrømning af asylansøgere i 2015 og ind i 2016.

Se TV-optagelser fra asyl-teltlejrene i Herning og Thisted her.

Fakta: Fra 21.000 til 2.300

  • Der er indtil videre registreret ca. 220 asylansøgere i august måned. I de første otte måneder af 2019 er der registreret ca. 1.700 asylansøgere, mens tallet for samme periode sidste år var ca. 2.300.
  • I 2018 blev der i alt registreret 3.559 asylansøgere, mens der blev registreret 3.500 asylansøgere i 2017, 6.266 i 2016 og 21.316 i 2015.

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce