Vanopslagh angriber Hummelgaard: “Hæmningsløs og kraftig blodrus” - Minister til LA-formand: Slap af

LA-formanden advarer mod “offentlige hekseafbrændinger for at tilfredsstille menneskets grimmeste sider” - men bliver mindet om voldsomme LA-personangreb på statsministeren.
Foto: Folketinget/Marie Hald og Folketinget/Marie Hald - Foptografik: Anders Bredsdorff
Alex Vanopslagh (LA) og Peter Hummelgaard (S)
“I mine øjne ser vi oftere og oftere de her sager, hvor vi i det offentlige rum kaster os ud i en helt hæmningsløs og kraftig blodrus rettet mod enkeltpersoner, der skal udsættes for offentlige hekseafbrændinger for at tilfredsstille menneskets grimmeste sider.”

Sådan siger Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, i et hårdt angreb på justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Vanopslagh henviser til udtalelser fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), der i forbindelse med Nordic Waste-sagen har udtalt sig ganske kritisk om hovedaktionæren i jordrensningsfirmaet Nordic Waste, Torben Østergaard-Nielsen.

Det er blandt andet faldet Vanopslagh for brystet, at Hummelgaard har opfordret familien Østergaard-Nielsen til at stille sig frem i stedet for at “gemme sig bag deres store formuer og flotte biler”.

fuldstændig fjerner alle idealer om medmenneskelighed, almen pli og dannelse

Den slags udtalelser betegner Vanopslagh som “hævngerrig og følelsesdrevet” udskamning, som “fuldstændig fjerner alle idealer om medmenneskelighed, almen pli og dannelse”.

Hummelgaard afviser over for Berlingske og beder Alex Vanopslagh om lige at slappe lidt af:

“Jeg synes, det er svulstigt – og det er helt overdrevet.”

Hvad med jer selv, Vanopslagh

På det sociale medie X bliver LA-formanden mindet om, at både han og Liberal Alliance stod i forreste geled, da der blev rettet endog meget hårde personangreb mod statsminister Mette Frederiksen (S) i kølvandet på beslutningen om at aflive samtlige mink i Danmark af hensyn til folkesundheden.

Seniorkonsulent hos SF, Casper Gronemann, skriver i en debattråd på X, at Liberal Alliance og Vanopslagh under minksagen var absolut førende i at opildne til “mere raseri, blodrus og hævntørst”:

Ingen har i min levetid “opildnet til mere raseri, blodrus og hævntørst”

“Ingen har i min levetid “opildnet til mere raseri, blodrus og hævntørst” end LA efter minksagen, hvor du brugte begreber som “klovnedemokrati” og gik efter at få navngivne embedsmænd fængslet trods manglen på dokumentation. Hvor er din berømmede ansvarsfølelse og din selvindsigt?”

Politisk og økonomisk rådgiver i Socialdemokratiet, Frederik Lasserre, giver på samme debattråd tre eksempler på LA-retorikken under mink-krisen:

  1. En LA-grafik, hvor Mette Frederiksen er afbilledet i en mørk farve og med et dæmonisk ansigtsudtryk. Teksten lyder: “Frederiksen - eller Retsstat. Stem socialdemokratisk! - eller liberalt.”

  2. “It’s not the crime - I’ts the cover-up.” Og så tre billeder af daværende S-ministre: Forsvarsminister Trine Bramsen, statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup. Påført tydelig afsenderadresse i form af LA’s logo.

  3. En LA-grafik med overskriften: “Så blå blok opfører sig som Trump? Men hvem er det, der … - Ligger i krig med de traditionelle medier - Udnytter statsapparatet i partiets tjeneste - Ingen respekt har for forfatningen - Er ligeglade med sandt og falsk (Og andre lignende udsagn)"

placeholder

 

Abdulahi Mohamed skriver i debattråden:

“I havde intet problem med at dovne Robert og hende Carina blev udstillet f.eks. Principper skal gerne altid gælde.”

Indrømmelse: Vi gør det også selv

Det hører - måske - med til historien, at Alex Vanopslagh i sit opslag på X faktisk vedgår, at også Liberal Alliance kan kritiseres for at bidrage til hekseafbrændingen.

I sjette afsnit skriver LA-formanden nemlig:

Og ja - både jeg og Liberal Alliance har også bidraget til tendensen

“Og ja - både jeg og Liberal Alliance har også bidraget til tendensen, som jeg giver eksempler på i interviewet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Alex V skal ikke smide sten, når han selv bor i glashud. Han er om nogen en politiker som hetzer modstandere, han er populist, folkeforfører for unge, og glat som en ål.

det er da sukker daddy fra tik tok han bruger da også snus han skal jo være ung mrd de unge og har fået en ny populist i sit parti Pernille som vil være politiker for enhver pris

Nu må vi være søde ved Hr. Van Opslagh, han gør virkelig alt hvad der, for ham, overhovedet er muligt.

Han har forsøgt med konstruktive forslag, inteligente konklusioner, det var bare ikke "lade sig gørligt".

Altså er der reptilhjernens sikre valg tilbage:
Er der noget du ikke kan lide: angrib.
Er der noget du ikke kan forstå: angrib.
Bliver du anklaget for bolig-fusk: angrib.

Ved at angribe alt og alle kan du narre de fleste i et stykke tid, du kan bare ikke narre alle hele tiden.
Dette citat er hugget fra en kendt US politiker og lidt omskrevet til situationen.

Sådan kan man blive ved. Vi må håbe det bliver bedre.

Jamen Alex Vanopslagh er da ikke mere end en umoden forvokset TikTok-teenager, der kæfter op for at imponere sine fans.
Hvis han drømmer om at blive statsminister er der l a n g l a n g vej endnu.

Formanden for Danmarks brune parti er sur. Skråremmen er knækket. Der er nogle, som vover at kritisere den elite, som LA lever af

Det er tilladt at ytre sig moralsk også når man har ansvarsfulde poster, men det er klogt at gøre det på en dannet måde. At tre ministre møder frem og viser engagement er markant men absolut i orden. At man hurtigst signalere at man vil gå ind i problematikken ad de lovlige veje, er dannelse.

Formidabel evne til at ramme tidsånden ! Sådan skriver Berlingske om deres Darling - Ja tak skal du have - smart i en fart og på højde med de unge - Som da han i oktober 23 mente at det skulle være muligt lovligt at indtage kokain ved en festlig weekend-sammenkomst - Distribueret fra et apotek og ordineret af egen læge !!!
Må jeg foreslå at Vanopslagh bliver sendt i praktik for en periode på et af landets misbrugscentre - Hvor han på nærmeste hånd, kan få lov til at se bagsiden af det stofmisbrug - Der for manges vedkommende startede ved en festlig weekend sammenkomst -

Han kan flytte forurenet jord ved Randers. Det ville sikkert være første gang i hans liv, han gjorde nytte.

Der er vist nogle blå mennesker, der skal gøre sig fortjent til nogle klækkelige valgbidrag fra den " stakkels Udskammede mangemillionær " inkl. Alex dårlig moral boligsag .

Nu er Vanopslagh selv jo ikke andet end en social bedrager. Tomme tønder buldrer mest, som man siger!

Han skal ud og grave huller med en spade og lægge brosten på en gade.

Jamen se - Han har jo ikke nogen bukser på!

Vanopslagh og Vermund kan danse CanCan for vælgerne på TikTok og høste stemmer uden argumenter og bare kalde alle andre for forvrøvlede og vinde de unges stemmer.

Mere skal der ikke til. De unge er godt nok billig til salg.

Men hva. Det må de unge jo selv om. Det er dem, som skal leve med konsekvenser af det "moderne" Nye Danmark.

Smart i en fart.

Mudderkastning og janteloven er stadigvæk i højsædet hos De Folkevalgte.

Liberal Alliance er det største parti i Danmark.

Altså hvis det står til eleverne fra 8.-10.-klasse, som har deltaget i skolevalget 2024.

Det står fast efter torsdagens valgaften, som blev sendt via Folketingets hjemmeside samt på skolevalg.dk.

Liberal Alliance er størst i alle fem regioner og får samlet set 30,15 procent af stemmerne.

Regeringspartiet Socialdemokratiet blev næststørst med 15,99 procent af stemmerne nationalt.

Ved det seneste skolevalg i 2021 blev Socialdemokratiet det største parti. Faktisk var Socialdemokratiet størst i alle fem regioner dengang. Denne gang har Liberal Alliance altså kopieret bedriften. Ved 2021-valget var Liberal Alliance blot det sjettestørste parti.

Størst var Liberal Alliance i Region Nordjylland. Her stemte hele 34,06 procent af eleverne på Liberal Alliance.

Rusmiddelbehandler: Kokain bliver mere tilgængeligt
Politiet har sigtet 100 mennesker i en omfattende sag om køb og salg af euforiserende stoffer i Thisted og omegn. Og det overrasker ikke just Anja Hangaard, der er rusmiddelbehandler ved Thisted Rusmiddelcenter.

- Kokain bliver mere hr. og fru Danmark-agtigt, og det bliver mere acceptabelt - også i ungemiljøerne, siger Anja Hangaard, der er rusmiddelbehandler ved Thisted Rusmiddelcenter.

De sigtede i sagen er mellem 20 og 40 år, og det spænder bredt, hvor mange køb de hver især har foretaget.

“…for at tilfredsstille menneskets grimmeste sider” …

Et forbud mod narkotika virker ikke. Derfor er det tid til at tænke nyt.
Og en mulighed er at legalisere stoffer og sælge kokain fra apoteker.
Formand for Liberal Alliance Alex Vanopslagh kommer med de opsigtsvækkende meldinger i podcasten 'Casper 3080 Tikøb.' Her taler Vanopslagh og komikeren Casper Christensen blandt andet om forbud, stoffer og kokain.
Liberal Alliance går ind for at legalisere cannabis og afkriminalisere narkotika. Men Vanopslagh går videre i podcasten.
- Jeg mener, at i første omgang må man afkriminalisere, men jeg tror, at man på sigt burde legalisere og regulere det, siger Alex Vanopslagh og begrunder:
- På den måde kunne vi også få en fordomsfri samtale om, hvad der er den ansvarlige brug af stoffer. Jeg ved ikke, om man kan have en ansvarlig brug af kokain og amfetamin, men du kan i hvert fald have en brug, hvor du laver noget 'harm reduction', siger Alex Vanopslagh i podcasten.
Kokain-salg fra apoteker
Casper Christensen og Vanopslagh vender i samtalen også priser og renhed på kokain. Og LA-formanden siger, at det som udgangspunkt er op til folk selv, om de tager stoffer.
- Jeg har jo ikke et behov for at stoppe det, medmindre det er et stort problem. Det er det jo, hvis du har et misbrug, eller hvis stoffet er meget urent. Men hvis du er en voksen mand, du har styr på dit liv og tre gange om året til en eller anden fest gerne vil tage noget kokain. Det mener jeg burde være lovligt, siger Vanopslagh.

“…for at tilfredsstille menneskets grimmeste sider”….

Ulv var på spil, da 30 får blev angrebet
Der er fundet DNA fra en ulv på uskyldige får, der er blevet angrebet.

Sådan lyder det fra vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen, der har taget prøver på fem af de 30 får, der i oktober blev fundet angrebet ved Kongenshus Mindepark mellem Viborg og Holstebro.

Fåreavleren er glad for, at der nu endelig er nyt om den dag, der har taget hårdt på ham.

- Det er en kæmpe psykisk belastning. Det er nok den værste oplevelse, jeg har haft i mit liv, siger han.

- Det er da rart at vide, hvad der er foregået.

“Hæmningsløs og kraftig blodrus” -

LA størst til årets skolevalg
Liberal Alliance er det største parti i Danmark.

Altså hvis det står til eleverne fra 8.-10.-klasse, som har deltaget i skolevalget 2024.

Det står fast efter torsdagens valgaften, som blev sendt via Folketingets hjemmeside samt på skolevalg.dk.

Liberal Alliance er størst i alle fem regioner og får samlet set 30,15 procent af stemmerne.

Ulv i fåreklæder!

Silkeborg stopper med at modtage jord fra Nordic Waste
Silkeborg Kommune stopper med at modtage jord fra Randers Kommune og Nordic Waste. I hvert fald for en periode på omkring 14 dage.

Beslutningen er truffet torsdag morgen efter at Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune har haft et ekstraordinært møde.

- Man har besluttet at lave en kort pause i at få leveret jord fra Randers, indtil vi får lavet flere stikprøver, så vi ved, at grænseværdierne bliver overholdt, fortæller Hans Mogensen, der er kommunikationschef i Silkeborg Kommune til TV MIDTVEST.

Det sker, efter det er kommet frem, at jorden fra Nordic Waste, som kommer til Silkeborg, er mere forurenet end først antaget. Man har indtil videre modtaget omkring 35.000 tons jord, som skal bruges i en støjvold i byen Balle.

- Jeg har jo ikke et behov for at stoppe det, medmindre det er et stort problem. Det er det jo, hvis du har et misbrug, eller hvis stoffet er meget urent.

“…for at tilfredsstille menneskets grimmeste sider”….

“Hæmningsløs og kraftig (blod)rus!”

Og hvordan skal LAs unge sejrherre så fejre sejren?

Svar: - en Palle øl og tre flasker vodka!

Ung med de unge,

“Jomfru Ane Gade - jordskredsvalget”

Skolevalget 2024!

Danmark trænger i den grad til oprydning!

Alt er i skred!

Ja, hvor finder vi den mest farlige person der skal rydde op...

Jeg fulgte skolevalget i går som LA jo " vandt" læste også deres mærkesager. Det samfund vil jeg ikke leve i. frihed til fri narkotika, unge u. 18 skal ikke betale skat hvis de arbejder, de skal køre bil fra 17 år, alle skal betale mindre skat og ingen top skat, og så var der udlovet 5000 kr. i præmie via en konkurrence til de unge skoleelever som ville agitere for LA. Hvor penge til skoler, sygehuse, uddannelser, gader og veje, handicappede, forsvar, ældre osv osv. Det skulle de ikke tage stilling til, kun hvad de ville have, kræve i fremtiden.
Jeg synes han skal holde sig til tik tok, og håber han vil stille sig frem som statsministerkandidat, så hans politik kan blive genstand for kulegravning og det vil afsløre den utopi den er. Han e en folkeforfører af de unge.

Helle -
Meget enig - frihed til fri narkotika - Hvor har de mennesker dog deres hoveder henne ? I efteråret så jeg på TV2 et dokumentarprogram optaget i Philadelphia USA - hvor man så unge mennesker rave rundt i en rus som en slags menneskelige Zombier -
En rus opnået af et nyt narkotisk stof kaldet fentanyl - som angiveligt skulle være betydelig stærkere og ikke uvæsentlig meget billigere end kokain og lignende såkaldte festrusmidler - Så et klart nej herfra til liberalisering af euforiserende stoffer - Det er ikke bare noget man leger - men konsekvenserne heraf kan være ganske rystende og uhyggelige -

Man kan godt savne en stemme fra en som Henrik Rindom til sådanne liberale tanker om fri narkotika - han har om nogen haft bagsiden af festrusen inde på livet - Som både psykiater og overlæge med tilknytning til Hvidovre hospital og stofrådgivningscenteret i København

Annonce