Vanopslagh blandede sig i personsag - selv om han var inhabil

Beskyttede en hemmelig kæreste mod fyring: ”Jeg var i mine følelsers vold”, indrømmer LA-formanden
Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, erkender, at han blandede sig i en personsag internt i partiet, selv om han var inhabil.

BT skriver således, at Vanopslagh blandede sig i kærestens ansættelsesforhold i Liberal Alliance, selv om han var inhabil.

“Jeg var i mine følelsers vold. Tydeligvis,” skriver Alex Vanopslagh i en sms til BT.

kæresten boede - og bor - i en eksklusiv lejlighed i Nyhavn, som partiet har skaffet

BT skriver, at kæresten boede - og bor - i en eksklusiv lejlighed i Nyhavn, som partiet har skaffet. En lejlighed, der blev holdt hemmelig for andre i ledelsen og for folketingsmedlemmer.

Sagen er - skriver BT - den egentlige årsag til, at nu tidligere sekretariatschef hos Liberal Alliance, Karsten Anker Petersen, sagde op i begyndelsen af maj, og pressechef Anne Kirstine Cramon blev fyret i slutningen af juni.

To LA-chefer smækkede med døren

Begge chefer forlod partiet ved at smække med døren.

Det viste sig, at jeg ikke havde den aftalte ledelsesret, herunder retten til at hyre og fyre

“Det viste sig, at jeg ikke havde den aftalte ledelsesret, herunder retten til at hyre og fyre,” skrev Karsten Anker Petersen på sin LinkedIn-profil, da han forlod LA.

Den fyrede pressechef, Anne Kirstine Cramon, skrev på Facebook, at hun blev fyret for at have gjort sin chef opmærksom på “interne forhold”:

“Man ønskede mig fyret for – helt i trit med ret og pligt – at have gjort min chef opmærksom på interne forhold, som han burde gøres opmærksom på,” skrev hun på Facebook.

Samuelsen involveret

Hemmelighedskræmmeriet om lejligheden opstod allerede i Anders Samuelsens tid som formand. BT skriver, at LA sørgede for, at den kvindelige medarbejder kunne flytte ind i den eksklusive lejlighed på Nyhavn.

Hemmelighedskræmmeriet om lejligheden opstod allerede i Anders Samuelsens tid som formand

Men arrangementet blev, ifølge BT, hemmeligholdt for flere topfolk i partiets ledelse.

Lejligheden er lejet af Liberal Alliance via selskabet Ejendomskontoret, som kun lejer ud til virksomheder og organisationer. Den kvindelige medarbejder betaler dog husleje for at bo i lejligheden.

Da Alex Vanopslagh overtog formandsposten i juni 2019, fortsatte den kvindelige medarbejder med at bo i lejligheden.

Ifølge BT var de to øvrige LA-folketingsmedlemmer, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl, indtil dette forår var komplet uvidende om forholdet. De fik først kendskab til arrangementet, da flere medier begyndte at spørge til sagen.

I efteråret 2019 begyndte Vanopslagh og den kvindelige ansatte at se hinanden, hvorefter de indledte et egentlig forhold, oplyser BT.

Blev forhindret i at opsige formandens kæreste

Den daværende sekretariatschef, Karsten Anker Petersen, fandt - ifølge BT - situationen så uholdbar, at han ønskede at forhandle en fratrædelse med formandens kæreste.

Vanopslagh blandede sig i sagen, viser dokumenter

Vanopslagh blandede sig i sagen, viser dokumenter, som BT er i besiddelse af.

Kort efter siger sekretariatschefen op i protest, fordi han blev forhindret i at opsige medarbejderen, der nu var formandens kæreste.

Efter Karsten Anker Petersen fratræden blev det LA’s gruppeformand, Ole Birk Olesen, der forhandlede en fratrædelsesaftale på plads med Vanopslaghs kæreste.

På spørgsmålet om hvorfor de to øvrige i LA’s folketingsgruppe intet fik at vide om arrangementet med lejligheden i Nyhavn, svarer Vanopslagh til BT, at den tidligere partiledelse tre gange tidligere har hjulpet ansatte med at finde en lejlighed og føjer så til:

“Jeg går ud fra, at man i den daværende partiledelse orienterede hinanden om, hvad man gjorde.”

Vanopslag: I starten sådan lidt hemmeligt

Ved udsigten til at BT var på vej til at offentliggøre hans forhold til den nu tidligere partiansatte, valgte Alex Vanopslagh torsdag eftermiddag at gøre forholdet til kæresten helt officielt via et opslag på sin Facebook-profil. Her skriver Vanopslagh selv, at deres forhold i starten “i starten var det lidt sådan noget hemmeligt noget”:

så i starten var det lidt sådan noget hemmeligt noget med at tage på små weekendture til Wien, Budapest og Berlin

“Hende blev jeg sådan rigtig glad for et lille års tid siden efterhånden. Vi havde mødt hinanden på arbejdspladsen - hun var ansat for LA - så i starten var det lidt sådan noget hemmeligt noget med at tage på små weekendture til Wien, Budapest og Berlin.

Men kærlighed og følelser har det med at vokse - og jeg er i dag så glad for at jeg er kærester med Nana.”

placeholder

 

Vanopslagh afviser at have blandet sig

På et pressemøde fredag i forbindelse med Liberal Alliances sommergruppemøde afviser Vanopslagh, at han har blandet sig i en intern personalesag:

Og det er simpelthen ikke tilfældet

"Jeg har jo set, at I har fået det udlagt som om, at partiet ville af med en medarbejder, og så går jeg ind og forhindrer det og blander mig i en fratrædelsesforhandling. Og det er simpelthen ikke tilfældet."

Alex Vanopslagh uddyber, at han netop overlod fratrædelsesforhandlingen til gruppeformand Ole Birk Olesen. En opfattelse, som gruppeformand Ole Birk Olesen bekræfter under pressemødet:

"Sagen blev overdraget til mig. Og det er jo god ledelse. Der var en diskussion i partiet om, hvordan den her udfordring skulle løses. Og Alex traf så den beslutning, at det var noget, partiets gruppeformand skulle finde ud af og forhandle om."

Opdateret kl. 13.05 med kommentarer fra Alex Vanopslagh og Ole Birk Olesen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Tak til Vandomslag for at gøre det helt klart, at hvis man ikke er egoist og man ikke kun tænker på sig selv og sine nærmest.
Så er det ikke L A man skal stemme på mange tak, mange mange tak for det

Jens du mener at hvis man ikke er egoist og man ikke kun tænker på sig selv og sine nærmest. Så er det Mette Frederiksen man skal stemme på!

Annonce