Vermund i frontalangreb på Ellemann: “Rent spil for galleriet”

Blå splittelse fortsætter. Vermund anklager oppositionsleder Ellemann for at optræde “uklædeligt” og have “ekstremt fokus på proces” under coronakrisen.
Det er uklædeligt, at Venstre under coronakrisen har haft mere travlt med at spinne og tale om proces, end på at være reelt uenige med den socialdemokratiske regerings coronahåndtering.

Sådan lyder det i meget barske vendinger fra Nye Borgerliges Pernille Vermund i et interview til Berlingske.

"Der har været et helt ekstremt fokus på proces og gentagne forsøg på at spinne og fremstille virkeligheden på en måde, der er langt fra sandheden. Det er simpelthen uklædeligt, og det er jeg nødt til at sige fra over for,« siger Pernille Vermund i et større interview med avisen.

Derfor er meget af det, han siger offentligt, ikke andet end rent spil for galleriet.

"Faktum er, at Jakob Ellemann-Jensen har stemt for næsten alt, regeringen er kommet med, og at han ikke kan pege på, at han på de store linjer ville have gjort noget anderledes. Derfor er meget af det, han siger offentligt, ikke andet end rent spil for galleriet. Det er ærligt talt trættende," lyder det.

Hun siger også i interviewet, at hun mener også, at kritikken af regeringens manglende åbenhed, som især Venstre har stået for, har været helt ude af proportioner. Hun siger også, at Ellemann ikke har skuffet hendes forventninger . Men det var fordi, hun ingen havde.

Venstre afviser Vermunds kritik.

Det er dog heller ikke alle i Venstre som Pernille Vermund har problemer med.

Nye Borgerlige formanden  har samtidig stillet sig i spidsen for en kampagne for at støtte Venstres næstformand Inger Støjberg, der i disse dage er sat under lup, i den såkaldte instrukskommission.

placeholder

Det sejler i blå blok

Interviewet med Pernille Vermund viser, at partierne i blå blok har mere travlt med at kæmpe internt med hinanden, end med at udfordre regeringen, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup:

“Tydeligere kan det ikke siges - oppositionen har mere travlt med at slå på hinanden end at bekæmpe regeringen,” siger han til avisen.

Det sejler fuldstændig i blå blok

Og det er ikke første gang at man ser partierne kæmpe internt i blokken:

“Man så det også under forhandlingerne af udligningsreformen, hvor Konservative og Venstre var oppe at slås, og nu er det Nye Borgerlige, der slås med Venstre om, hvordan man tackler regeringen og Mette Frederiksen og corona-krisen.”

”Jeg må bare sige: Det sejler fuldstændig i blå blok,” lyder det fra Henrik Qvortrup.

Har mistet troen på Ellemann

Troen hos de andre borgerlige partier på, at Ellemann kan vinde næste valg, er stort set ikke eksisterende. Derfor må Ellemann-Jensen gøre noget drastisk, hvis han vil vinde næste folketingsvalg.

Det mener i hvert fald selvstændig kommunikationsrådgiver Benny Damsgaard, der tidligere har været kommunikationschef i Det Konservative Folkeparti.

Benny Damsgaard mener, at den eneste reelle mulighed som Jakob Ellemann-Jensen har for at vælte statsminister Mette Frederiksen af pinden, er ved at Venstre kan få lokket den radikale leder Morten Østergaard med over i blå blok.

"Hvor tanken om et radikalt sideskifte for et år siden var utopisk, så anser jeg det i dag for at være en realistisk mulighed. Og det er vel at mærke en mulighed, som er blevet langt mere realistisk under coronakrisen," skriver han i en analyse i Altinget.

Radikal vrede på Frederiksen og Rossen

Det er især den socialdemokratiske beslutning om ikke at tage De Radikale med i regering, som i Benny Damsgaards optik stadig vækker vrede i partiet:

"De Radikales vrede over at Socialdemokratiet valgte at gå i regering alene sidste år er stadig enorm. Og man skal ikke være længe sammen med ledende kræfter i partiet, før de helt frivilligt lufter deres indædte, næsten personlige, modvilje mod statsministeren og hendes nærmeste rådgiver (Martin Rossen, red.). En modvilje som for øvrigt er gengældt."

Benny Damsgaard understreger dog, at det ikke er uden problemer for Venstre at tage De Radikale med i blå blok, fordi en VR-regering vil få svært ved at få opbakning fra især Dansk Folkeparti og Pernille Vermunds Nye Borgerlige.

Rødt flertal uden de radikale

Og selv om De Radikale skifter side, så er det måske ikke engang nok for at tippe magten. Ser man på de aktuelle meningsmålinger, senest fra Voxmeter, så står de fire borgerlige partier til tilsammen 68 mandater og De Radikale står til 14.

Dermed har de kun 82 mandater og der skal som bekendt 90 til et flertal på Christiansborg.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Du er en idiot Thomas...

Valgbidrag er ikke gaver... Jura har du heller ikke forstand på...

Annonce