Vermund skamroser blå statsministerkandidat

Og skælder offentligt ud på den anden blå kandidat
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Pernille Vermund (NB), partileder, Nye Borgerlige
Nye Borgerlige og dets leder, Pernille Vermund, har endnu ikke officielt villet sige, hvilken af de to blå statsministerkandidater - Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) - partiet peger på.

Og så alligevel. I et interview i Berlingske skamroser Vermund De Konservatives og Søren Pape Poulsens skatteplan. Den er historisk, udtryk for et nybrud og modig.

For Nye Borgerlige er det sød musik, at De Konservatives skatteplan vil lette skatter og afgifter for 40 milliarder og helt afskaffe både topskatten og arveafgiften. Og endnu bedre: De Konservative vil finansiere skattelettelserne ved blandt andet at afskaffe Arne-pensionen, efterlønnen og tilbagerulle forhøjelsen af dagpengene ved de tre første måneders ledighed.

I samme interview får Jakob Ellemann-Jensen en offentlig skideballe for at have kritiseret De Konservatives skatteplan for ikke mere præcist at anvise, hvordan De Konservative vil skaffe 17,8 milliarder kroner gennem “effektiviseringer” og ved at gøre tingene “smartere”.

“Historisk nybrud”

Vermund flyder nærmest over af begejstring over Pape Poulsen og hans plan:

som ikke bare lyder som en dårlig kopi af Socialdemokratiet

“Det er et historisk nybrud i dansk politik, at vi nu har en borgerlig statsministerkandidat, der er sig sin borgerlighed bekendt, som tør stå ved det, og som ikke bare lyder som en dårlig kopi af Socialdemokratiet. Det her er noget helt nyt og meget vigtigt,” siger Vermund om Søren Pape Poulsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun derfor er rykket meget tættere på Søren Pape Poulsen. Og at skatteplanen gør det meget lettere for Nye Borgerlige at pege på ham som partiets statsministerkandidat.

Papes personsager nævner Vermund ikke med et ord.

Ellemann og Venstre får til gengæld den kolde skulder af Pernille Vermund.

For Venstre ligger nemlig grimt tættere på midten, mener hun. Og værst af alt så gik Ellemann offentligt ud og kritiserede De Konservatives plan - tilmed var kritikken, ifølge Vermund, skudt helt forbi:

Jeg blev rigtig ærgerlig, da jeg så, hvad Jakob gik ud og sagde

“Jeg blev rigtig ærgerlig, da jeg så, hvad Jakob gik ud og sagde. Selvfølgelig er det realistisk at spare fire promille, som De Konservative foreslår.”

Søren, Jakob - eller ingen af dem

Ovenpå disse udmeldinger har Netavisen Pio spurgt Pernille Vermund, om det ikke er mest fair, at sige det, som det er: At Nye Borgerlige peger på Søren Pape Poulsen som partiets statsministerkandidat. I stedet for at fastholde den officielle melodi: At Nye Borgerlige peger på deres foretrukne blå statsministerkandidat, når stemmerne er talt op:

”Jeg og Nye Borgerlige peger på den borgerlige statsministerkandidat, der vil løse udlændingepolitikken fra bunden og trække Danmark i en mere borgerlig retning. Det har vi sagt fra begyndelsen, og sådan er det stadigvæk. Hvorvidt det vil blive Jakob Ellemann Jensen, Søren Pape Poulsen eller ingen af dem, har vi ikke taget stilling til endnu,” skriver Pernille Vermund i et mail-svar.

Opdateret kl. 17.30

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pernille Vermund skal forlange at Søren Pape Poulsen fremlægger et regeringsgrundlag, hvori et opgør med statsborgerretskonventionen af 1997 indgår. Både Belgien, Frankrig og Storbritannien står uden for. Så kan vi indføre betinget statsborgerskab ved naturalisation og frakendelse af dansk indfødsret ved enhver form for kriminalitet. I dag skal man begå terror, før indfødsretten kan frakendes.

Skal det også gælde danske statsborgere, at de kan fratages deres statsborgerskab og deporteres, hvis de begår kriminalitet? Mener du at diskrimination er i orden?

"Skal det også gælde danske statsborgere ..."
Nej det skal det ikke såfremt der er tale om etniske danskere.

Vi kan ikke eksportere kriminelle etniske danskere til andre lande. Så ville vi jo ikke være bedre end de lande der eksporter deres kriminelle til hertil
.

Kære Ms Flutterby

Mange tak for dit relevante svar til min kommentar.

Man kan ikke udvise folk, der alene har dansk indfødsret. Det du glemmer er, at mange af de personer som jeg hentyder til, foruden dansk indfødsret tillige er i besiddelse af irakiske, tyrkiske, pakistanske og iranske pas. I disse tilfælde mener jeg, at man ved grov kriminalitet skal frakende dem indfødsretten her. Det kan man ikke på nuværende tidspunkt pga. statsborgerretskonventionen af 1997, som hverken Belgien, Frankrig eller Storbritannien har ratificeret. Vi bør gøre det samme som disse lande, så vi kan få rettet op på årtiers forfejlet indfødsretspolitik, hvor man har smidt om sig med danske statsborgerskaber til udlændinge, som om at det var karameller på sidste skoledag.

Med venlig hilsen
Peter Jensen

@ Peter Jensen,

Jeg glemmer sørme ikke noget. Men efter at have læset rigeligt af dine kommentarer, synes det at du mener, at alle indvandrere er kriminelle og bør udvises, i kraft af at de er udlændinge. Du sætter udlænding og skyld i samme bås.

Hvor mange år skal udlændinge have levet i Danmark for at kunne betragtes som etnisk danske? For der har altid været indvandring til Danmark og det vil der altid være, gudskelov, for ellers ville vi være stagneret for mange år siden.

Hvor mange 'etnisk' danske er rent faktisk etnisk danske? Meget meget få, efter selv at have siddet med omkring 4.000 danskeres dna, ved jeg, at vi end ikke taler om 1% rent etnisk danskere.

Ms Flutterby
"Hvor mange år skal udlændinge have levet i Danmark for at kunne betragtes som etnisk danske?"

det kommer jo an på hvor længe de bliver ved med at fastholde levevis, traditioner og sprog som deres forældre og bedsteforældre har indpodet dem.
Når man møder dem i indkøbscentre og de ikke taler dansk indbyrdes (selv med 4. generation) så er dansk åbenbart ikke deres primære sprog. Og det høres også når mange af dem bliver interviewet i nyhederne.
Muslimske friskoler og skoler, genopdragelse i 'hjemlandet', .....

Så svaret på dit spørgsmål er: mange mange år / generationer endnu
.

Den kone er noget for sig selv.
Politik omkring indvandring, der skal renoveres fra bunden - af rendestenen - er svinsk, og hendes borgerlige reformer tager udgangspunkt i den sorte grådighed, der trives i hendes lumpne sammenrend i baglandet.
Selv om hun forsøger sig som et talende vandfald, kan den overdrevne plasken slet ikke skjule en usædvanlig nederdrægtig intention med hendes politiske virke. Det hele består af at jokke på folk, der ligger ned, og omfordele fra de dårligst stillede til herremandssegmentet. Hvem stemmer dog på denne dystopi, der er sort som fandens lønkammer.

@ Poul Boie Pedersen

Helt enig, konen har rotter på loftet.

Man kunne jo tro, at her sidder et par lidt ældre (sorry) gamle brokkere og giver den ikke for lidt. Men det er desværre rigeligt slemt til rimeligheden i de beske kommentarer. :-)
Når man hørte Pernille Vermund i debatten torsdag, hvor hun mener at vi skal producere og forbruge os ud af krisen, kan man jo høre, at hun i sit veltalende vandfald bader i ord, der helt ignorerer realiteterne i verden udenfor.
Ikke bare viser klimakrisen med en global temperaturstigning på bare 1 gr. C. nu med bare 1 gr. C de tydelige indikationer om mere tørke nogen steder, mere voldsom nedbør andre steder, rekord på rekord med tophøje temperaturer, der nærmer sig grænsen for, hvad vi kan overleve i, voldsomme storme (aktuelt i Japan) både i antal og styrke, og afsmeltning af polaris og gletcheris. Og samtidig så jeg en artikel i videnskab der talte om fald i insektbestanden med op til 67 %, noget der risikerer at vælte den økologiske ligevægt og direkte kan afstedkomme problemer med at få bestøvet planternes blomster. Vi sidder i en tilstand, som forskerne kalder den 6. masseuddøen, vi udtømmer vores reserve af resurser, fordi vi holder en livsstil, der slet ikke er balance i, vi skider bogstavelig talt i maden. Når man ser vores lille begrænsede klode fra månen ser man jo at vi er et begrænset rumskib, og der er jo ikke lige et andet sted at drøne hen, hvis tingene falder fra hinanden i et økologisk sammenbrud.
Alt dette er forårsaget af en befolkningseksplosion, hvor verdens befolkning er 3 doblet bare i min levetid, hvor stadig flere mennesker tilstræber en levestandard som os, lige præcis det, der skaber problemerne. Og så er Vermunds omkvæd, at vi skal øge omfanget af denne livsstil for at få råd til at ændre den!
Det er så stupidt, at det gør ondt. Der er behov for et gennemgribende mådehold. Det er en kur, der med de gældende strukturer i verden, de voldsomt irrationelle autokratiske regimer uden etisk selvregulering, og den gældende 4-års horisont på planlægningshorisonten mellem valgene i den demokratiske verden, ikke er rimelig grund til at antage nogen politiks vilje til.
Det er først når katastroferne som en mangehovedet drage for alvor viser sit omfang, at de tungnemme podiepaver overvejer at gøre noget, og problemet er, at det kan være kørt helt af sporet inden vi når dertil.
Undskyld mit sortsyn, men det er den følelse jeg sidder tilbage med, når jeg høre Pernille Vermund hælde vand ud af ørerne, medens Pape, Trump og Putin spøger i baggrunden.

Selvfølgelig gør hun det. Lige så selvfølgelig som hun revser den siddende statsminister. Det er det hun bliver betalt for.

På uddannelsesområdet vil Det Blå Svindlerhold stærkt begrænse adgangen til gymnasiet ved at hæve den adgangsgivende eksamen til et gennemsnit på 7. Så er det nemlig i det store hele kun middelklassens og eliten børn, som kommer ind på de videregående uddannelser. På den måde sikrer Det Blå Svindlerhold at de 50% på bunden af samfundet bliver på bunden af samfundet for hele tiden at sikre rigeligt med villig og billig arbejdskraft til at tjene deres sag.

Og vælgerne fra DanmarksDemokraterne mener bestemt det er en god ide at begrænse adgangen til gymnasiet. For hvis der er to som grundlæggende er deres fjende så er det det stigende antal udlændinge i Danmark og det stigende antal akademikerer i de fine saloner, som nyder det gode liv og ikke laver noget andet end at skrive forordninger og begrænsninger om, hvordan de skal leve deres liv med evig dokumentation og digitalisering. Og det er så her det geniale kommer ind i Det Blå Svindlerholds strategi. Gør udlændinge og nu også akademikere i de fine saloner til samfundets hovedfjende, samtidig mens Det Blå Svindlerhold for fred og ro til at ødelægge velfærdsstaten Danmark bag lukkede døre og nedrullede gardiner. Præcis som de stile og roligt i nærmest ubemærkethed har nedbrudt Danmark i snart 20 år. Styk for styk indtil velfærdsstaten og den danske model vakler på tynde pap ben som det efterhånden gør nu og så slå til for til sidst endeligt at give velfærdsstaten Danmark nådes stødet. Det sker når Det Blå Svindlerhold sætter sig til ratte i statsministerstolen efter et kommende valg.

Det er i den forbindelse meget meget vigtigt at pointere, at lige meget hvad Det Blå Svindlerhold foretager sig, synlig eller dag lukkede døre og nedrullede gardiner, så tjener det kun ét formål. Og kun ét. At fortsætte med at nedbryde velfærdsstaten Danmark og den danske model for at sikre de riges livsstil uanset hvad. Og det indtil alle goder for det almindelige menneske i Danmark er væk og det almindelige menneske i Danmark er tvunget til at underkaste sig deres vilje. Frihed til at vælge? Ha ha ha.

Genindførelse af stavnsbåndet, herremandens ret til at piske daglejeren og til at gå i seng med hver eneste brud, inden brudgommen selv får lov. Vi skal have fattiggårdene tilbage hvor lillemor med vandige halvblinde øjne og rystende hænder kan forsøge at tråde nålen til den særk hun syr af sækkelærred. Jo det skal nok blive godt med de borgerlige? Stem på os og få en cyanid kapsel gratis. Overdrivelse fremmer forståelsen.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

At fjendtliggøre udlændinge og intellektuelle er præcis samme metode nazismen anvendte i Tyskland i 30'erne.

En lille tid endnu, ligger facismen og lurer under overfladen. Suk!

Papes troværdighed er i frit fald hos befolkningen. Hurra for det. En mere uegnet statsminister skal der godt nok kikkes langt efter. Tænk at opbygge et image af troværdighed på tavshed. Og det midt i ikke bare den, men flere alvorlige kriser Danmark har været igennem og fortsat befinder sig i. Og det på bekostning af Danmarks siddende statsministers, som loyalt og ansvarsfuldt har varetaget den danske befolknings sikkerhed gennem lederskab og handlekraft.

Det er uværdigt.

Hvad får Blonddullen for at rose Søren Pape Poulsen ??

Ministerpost?

Jamen det skal da nok blive underholdende, hvis de blå skal enes om at danne regering - Hvad jeg ikke håber på -
Vermund roser K og Pape for deres udspil der skal lette skatter og afgifter for 40 milliarder kr -samt at der skal findes finansiering ved at afskaffe Arne pensionen - efterlønsordningen - samt at tilbagerulle de netop vedtagne dagpengeforhøjelser af de 3 første måneder tilbage -
Arnepensionen har Venstre og Danmarksdemokraterne accepteret - DF er en del af forliget - Dagpengeforliget er DF også en del af - og Støjberg har netop meldt ud at DD også tilslutter sig aftalen -
Så hvordan dette blå kludetæppe af partier skal kunne få knyttet enderne sammen der tilgodeser K-planen . Må være det som man kalder for et 1 million dollars spørgsmål - 🤔

Selvfølgelig holder hun med Pape. Han kan heller ikke fordrage fattigrøve.

Det kan jo siges meget simpelt, ligeså simpel den konservative borgerlige tankegang er, med en gammel remse:
Fattigmand i hytte
Rigmand på slot
Det har gud bestemt
Og alt er godt

Det ser ikke godt ud!

Parisaftalen viser at verden allerede mangler ressourcer som i 1930erne!

Og da Hitler startede krigen var slet ingen i tvivl!

Mørklægningsgardiner holder på varmen om natten!

At slukke alle sociale medier varmer på sjælen!

Alles kamp mod alle er for længst startet!

I Norge hvor de har oliefonden til at læse alle fremtidige problemer med, stjæler folk ved fra hinanden som aldrig før!

Der er udsolgt overalt!

I Danmark går statsministeren i sort - også bogstaveligt tøjmæssigt - når krisen skal beskrives på pressemøde, men ingen gangbare løsninger ses i horisonten.

Frygten for 1930ernes inflation handlingslammer rige Nordmænd, et socialdemokratisk Danmark, et Sverige der må brødføde halvdelen af jordens befolkning, og et Tyskland der ikke ved sit eget levende råd på trods af at en grønnere regering aldrig har set dagens noget sted i verden.

Hvilke beslutninger der træffes i det nye borgerlige Sverige og af en kommende regering i lille Danmark, ja, det får næppe den store betydning for verdens gang.

Ej heller når vores statsminister skal besøge det hvide hus i Washington og vaske verden ren med verdens mest ambitiøse klimamålsætninger som Biden vil omfavne med kyshånd.

Et totalt splittet USA som et totalt splittet Danmark - læs Pio - kan næppe løse verdens knaphed på ressourcer!

De rige vil så nødig tage fra de rige!

Derfor går de rige hellere i krig med naboen og stjæler i fællesskab, så manglen på ressourcer løses for en stund!

Det gik godt i firs år!

Nu står vi her så igen!

Manglen på ressourcer hedder med et fint ord klimakrisen!

Og den kan ingen løse tilstrækkeligt hurtigt!

Verden er allerede bagud på point!

Naturens naturlige tilpasning er allerede i gang!

De der må dø dør!

DRs vejrudsigt har besluttet sammen med regeringen at vise udfaldet et eller andet sted på jordkloden hvert eneste dag!

Ingen er mere i tvivl!

Og angsten blandt børn og unge øges dag for dag!

De har om nogen de værste fremtidsudsigter!

Og selv børnenes statsminister er gået helt i sort!

En psykiatri- indsats blandt unge skal afbøde følelsen af “verdens tilstand”!

Og aldrig har så mange forældre valgt at passe egne børn. Valgt at være så nære på fremtidens håb! Valgt at fortælle om verdens gang i eget børnevenligt tempo!

Beskytte børnene mod de realiteter der ellers smadrer et barnesind!

Der er ikke plads til mig! Så hvorfor være her?

Giv mig en plads på jorden!

Giv mig en plads i lille Danmark!

I dette fantastiske land, som Mette Frederiksen ynder at kalde det!

Det land som Mette Frederiksen egenhændigt reddede under pandemien!

- I er her i kraft af mig og Socialdemokratiet!

Den historie som hun vil fortælle til Biden og amerikanerne!

De borgerlige vælgere i Danmark og 80 procent af amerikanerne tror ikke på fortællingen!

Den hvide svane der lå i et andeæg er end ikke kommet på vingerne.

Gråanden får brug for gåsedun i den kommende vinter fir at holde varmen!

Og overalt i Europa forbereder man sig på jagtsæsonen!

Der skal kød på bordet!

Og i Mettes eget hjemegn er hest blevet en del af hverdagsmenuen!

Og på DRs forsøg på et satireprogram foreslår man danskerne at spise rotte.

Det er billigt og findes i overflod overalt!

“Kloak-tatar” foreslog satirikerne som et mere spiseligt vokabular!

Valgkampen er i gang!

De spiselige ord er i højsædet!

Verden er på røven som i 1930erne!

Meget kan vi igen blive dus med!

Selv dronningen!

Sammenhold for nedrullede gardiner er det Danmark har brug for!

Opfindelsernes tid løser resten!

På Vestkysten har de fundet ud af at løse energikrisen ved fælles hjælp til fælles glæde!

I 1933 opstod pludseligt et K. K. Steincke fænomen:

En reform af socialvæsnet havde i mange år stået højt på den socialdemokratiske dagsorden, ikke mindst foranlediget af Stauning. I forbindelse med kriseforhandlingerne op til Kanslergadeforliget pressede Steincke på for at få socialreformen med i forhandlingerne, og Stauning og finansminister Bramsnæs støttede ideen. På den måde blev socialreformen en del af Kanslergadeforliget, hvor selve reformens indhold blev forhandlet på plads mellem regeringen og Venstre i løbet af foråret 1933. Steinckes socialreform var en samling og omorganisering af den store mængde smålove på området, der var kommet til de seneste 30-40 år. Derudover indførte reformen princippet om ret til hjælp for borgerne.

Mette Frederiksen rejser her i 2022 rundt med formuleringen “vi kan ikke hjælpe alle”!

'Attentatforsøgene' mod Steincke
Steincke blev to gange udsat for skyderier, mens han stod på Folketingets talerstol. Første gang var den 10. december 1930, da anarkosyndikalisten Charles Nielsen med en pistol skød op i folketingssalens loft fra tilhørerlogen, mens Steincke fremlagde sin epokegørende socialreform. Anden gang var den 13. april 1938, da nazisten Erik Westergaard med en hundepistol skød mod Steincke. Han ramte heller ikke. Ved begge skyderier var det uvist, om motivet var at dræbe Steincke eller bare at vise utilfredshed med regeringen.

Folk der følger den sidste uges begivenheder om straf vedrørende “ ord og handlinger” vil vide at vi lever igen i 1930ernes mangeltider.

Gassen tvinger folk fra hus og hjem!

Måske K. K. Steincke genvælges ved det næste folketingsvalg med ordene:

“ Derudover indførte reformen princippet om ret til hjælp for borgerne.”

Det var i 1933!

I 2022 føler mange danskere sig retsløse!

Vi går svære tider i møde!

I Sverige stod “lov og orden” og “kriminalitet” øverst på vælgernes ønskeliste efterfulgt af sundhed!

Sverige forsørger allerede flere millioner uden for arbejdsmarkedet!

Det kommer til at gå hurtigt herhjemme!

“ I pressemeddelelsen udtaler produktionsdirektør i Danish Crown Per Laursen:

'De medarbejdere, der bliver berørt af det her, har ydet en fremragende indsats. Siden efteråret 2020 og indtil for få uger siden har vi nærmest konstant haft flere slagteklare grise, end vi kunne nå at slagte.'

'Nu ser billedet helt anderledes ud, og det gør ondt, at vi nu efter alt at dømme kommer til at tage afsked med omkring 350 dygtige medarbejdere.'”

Nordjyderne spiser nu hest!

Vorherre til hest!

Hvem ejer en hest?

Nej, en kødløs dag er både grøn og visionært og moderne!

Haven bugner i år af blåbær, blommer og æbler!

Men snart går folk fra hus og hjem!

Putin tog gas på alle!

Som en vis Hitler påtænkte allerede i 1933!

Fællesskab nu!

Sammenhold nu!

Det bliver billigere at varme huset op i Hvide Sande, hvis dit hus bruger fjernvarme.

Hvide Sande Fjernvarme sænker prisen for kalenderåret 2022.

Samlet set vil varmeprisen på et standardhus (130 m2 og et forbrug på 18,1 MWh varme) falde fra kr. 9903 til kr. 4273 inkl. moms, oplyser selskabet.

Dermed er der tale om mere end en halvering af varmeprisen for et standardhus.

Årsagen er stigende elpriser, forklarer driftsleder Morten Rauhe.

- I og med, at vi har lagt om til grøn omstilling og vindenergi, så vi er nu selvforsynende. Vi bruger ikke alt strømmen selv, så vi sælger el på markedet, og på grund af højere elpriser får vi mere for det. Det kommer nu forbrugerne til gode, siger Morten Rauhe.

Sammenhold! Fællesskab!

Hverdagens små helte!

Dragør med vindmøller! Måske?

Et atomkraftværk i Nordsjælland foretrækker Pernille Vermund?

Sammenhold! Fællesskab!

BORGERLIG POLITIK: JEG VIL HAVE, I ANDRE MÅ SULTE.

Annonce