Annonce

Blå partileder erkender brud på regler

Liberal Alliances formand erkender brud på boligregler - opsiger nu lejlighed og frasiger sig medlemsbolig
Foto: LA
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance
Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, erkender brud på boligregler.

Af samme grund har Alex Vanopslagh omgående opsagt sin beskedne lejelejlighed i den vestjyske by Struer, og han har meddelt Folketinget, at han ikke længere ønsker, at Folketinget stiller en medlemsbolig til rådighed for ham i København City.

Det skriver Vanopslagh i et opslag på Facebook tirsdag aften - kort før dagbladet Information tirsdag aften afslører, at LA-formanden har brudt boligreglerne.

Det havde jeg ikke, og det er ikke godt nok

“Jeg ønsker selvfølgelig at overholde alle gældende regler og betingelser. Det er alene mit ansvar at have styr på reglerne, det troede jeg faktisk, at jeg havde. Det havde jeg ikke, og det er ikke godt nok. Regler er regler, og de skal overholdes,” skriver Vanopslagh således.

Han skriver også, at han har taget konsekvensen “og opsagt både min medlemsbolig og min lejlighed i Struer”.

Information oplyser, at Vanopslagh har haft officiel adresse i leje-lejligheden i Struer siden juni 2020.

En juridisk gråzone

Som følge af den officielle adresse i provinsen har Vanopslagh fået stillet en folketingsbolig i København City til rådighed af Folketinget.

“Da jeg fik en henvendelse fra Informations journalist, tog jeg straks kontakt til Folketingets jurister samt Struer Kommune for at rådføre mig med dem og være sikker på, at jeg overholdte alle gældende regler,” skriver Vanopslagh på Facebook og fortsætter:

Det er svært for mig at leve op til

“Jeg bliver gjort opmærksom på, at reglerne tilsiger, at man maksimalt må opholde sig i folketingslejligheden 180 dage i løbet af et år. Det er svært for mig at leve op til, hvis mit liv som partileder skal hænge sammen.”

Og:

“Dertil kan det også udgøre et problem, hvis jeg overnatter hos min kæreste, der bor i København.”

Alex Vanopslagh forklarer til Information, at Struer Kommune over for ham vurderer, at han befinder sig i en juridisk gråzone, da han muligvis har større tilknytning til sin kærestes lejlighed i København end til Struer-lejligheden.

Har søn i Vestjylland

At Vanopslagh overhovedet har en beskeden leje-lejlighed i Struer hænger sammen med, at han har en søn fra et tidligere forhold. Sønnen bor med sin mor i Vestjylland: 

“Jeg har en søn, som er bosat i Jylland og det har været vigtigt for mig at være tæt på ham. I stedet for at min søn og jeg skulle bo hos mine forældre i weekenderne, eller at jeg skulle bruge mange timer på at transportere min søn frem og tilbage til kbh, besluttede jeg derfor at få mit eget sted i Struer,” skriver Vanopslagh på Facebook.

placeholder

 

Alex Vanopslagh har fået et skattefrit tilskud på 30.000 kroner om året for dobbelt husførelse. Vanopslagh har nu bedt Folketingets administration vurdere, om han skal betale beløbet tilbage.

Ballade om kæresten og hendes Nyhavn-lejlighed

Vanopslagh oplyser, at han nu officielt flytter ind hos kæresten, der har en attraktiv leje-lejlighed i Nyhavn.

Det betyder, at Vanopslagh fremover vil have officiel folkeregisteradresse i København, og derfor har han netop ikke længere ret til en medlemsbolig i København.

Folketinget stiller nemlig kun medlemsboliger til rådighed for folketingsmedlemmer, der har folkeregisteradresse “uden for det sjællandske område”.

Den leje-lejlighed, der nu bliver Vanopslaghs officielle folkeregisteradresse, har tidligere været genstand for en del intern ballade i Liberal Alliance. Det samme har kæresten.

Vanopslaghs kæreste, Nana, og Vanopslagh begyndte nemlig at se hinanden i al hemmelighed, dengang hun var ansat hos Liberal Alliance. Det har Vanopslagh selv oplyst i et Facebook-opslag.

Sekretariatschef fandt situation uholdbar

BT har tidligere beskrevet, at Nana i sin tid fik stillet lejelejligheden i Nyhavn til rådighed af Liberal Alliance, men at lejlighedens eksistens blev holdt hemmelig for andre i partiets ledelse og for medlemmer af folketingsgruppen.

Nana i sin tid fik stillet lejelejligheden i Nyhavn til rådighed af Liberal Alliance

Den tidligere sekretariatschef hos Liberal Alliance, Karsten Anker Petersen, fandt situationen med det hemmelige forhold mellem Nana og LA-formanden for “uholdbart”, og han ønskede at forhandle en aftrædelsesaftale på plads med Nana. Men det viste sig ikke muligt:

“Det viste sig, at jeg ikke havde den aftalte ledelsesret, herunder retten til at hyre og fyre,” skrev Karsten Anker Petersen på sin LinkedIn-profil, i forbindelse med at han forlod Liberal Alliance.

“Hende blev jeg sådan rigtig glad for”

Da BT var på vej med historien om den hemmelige kæreste og den hemmelige LA-lejlighed, valgte Vanopslagh at gøre forholdet officielt. Det skete med et opslag på Facebook:

var det lidt sådan noget hemmeligt noget

“Hende blev jeg sådan rigtig glad for et lille års tid siden efterhånden. Vi havde mødt hinanden på arbejdspladsen - hun var ansat for LA - så i starten var det lidt sådan noget hemmeligt noget med at tage på små weekendture til Wien, Budapest og Berlin.”

“Men kærlighed og følelser har det med at vokse - og jeg er i dag så glad for at jeg er kærester med Nana.”

placeholder

 

Nu to år senere flytter Alex Vanopslagh og kæresten så sammen. Sådan helt officielt.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Til lykke med det, men den gode Alex V kan så også se, hvor nemt det er at lave fejl, handle i god tro, så måske kunne han begrænse sin angrebslyst mod andre som laver en fejl i god tro, og feje for ege dør først. før hanfarer ud med bål og brand. Pape har fejlet ret alvorligt, ved at lave udenrigspolitik uden om udenrigs politisk nævn og VLAK regeringen og nu Alex V, med bolig. Sådan noget kostede Ritt B( S) en ministerpost i sin tid.

Helle, jeg tror ikke AV har handlet i god tro
.

Måske ikke, men lad usikkerheden her komme ham til gode, han er bare så sk...arrogant mod andre og dømmer uden bevis ( rigsret mod MF), i min optik en fløs, der er både umoden og overfladisk. Men han duperer de unge med sin overfladiske snak. Hvad de øvrige nævnte angår, husker godt begge sager, så kan det jo tyde på, at reglerne ikke er klare nok. Og der er handlet på dem, uanset hvad er det ikke i orden at snyde.

Lader Alex V. usikkerheden komme andre til gode. NEJ, han er over andre som en høg. I øvrigt er reglerne ret klare, hvis man ellers gider sætte sig ind i dem.

Ja, det er jo ikke fordi der mangler fortilfælde.

En daværende finansminister blev da også nævnt i pressen for 20 år siden.

https://www.bt.dk/nyheder/hvor-bor-thor

Det ser ud som om PioPio har foretaget et selektivt fravalg af Informations artikel. Her kommer det I vælger fra:

“ Flere lignende sager
Det er ikke første gang, at et folketingsmedlem er på kant med reglerne om Folketingets boliger.

I 2015 var socialdemokraten Simon Kollerup i centrum for en lignende sag. Dengang kunne Ekstra Bladet afdække, at den nuværende erhvervsminister uberettiget havde fået en lejlighed stillet gratis til rådighed og et skattefrit årligt tilskud på 30.000 kroner, selv om han reelt ikke boede på sin folkeregisteradresse i Thy, men i en ejerlejlighed i København.

Simon Kollerup valgte efterfølgende at tilbagebetale det skattefri tilskud på 30.000 til Folketinget.

Sidste år måtte socialdemokraten Tanja Larsson så trække sig som partiets boligordfører, efter at Ekstra Bladet havde afdækket, at hun havde udlejet sin andelslejlighed i København, mens hun selv boede få kilometer derfra i en lejlighed stillet gratis til rådighed af Folketinget.

I 2015 blev også Liberal Alliances forhenværende leder, Anders Samuelsen, beskyldt for misbrug af sin folketingslejlighed ved i strid med reglerne at have udlånt lejligheden til sin søn, bror, naboer og Liberal Alliances ungdomsparti.”

Klovnedemokrati,
Tænk, var det ikke AV selv, der sagde ordet. Havde han et spejl, havde han mulighed for at få øje på klovnen. Jeg synes det virker som om flere og flere borgerlige politikere er meget uvidende til egen fordel.
Den tænksomme.

Alex Van.skriver :Det kan så tvivl om min dømmekraft. Nej det kan det absolut ikke. Han har hele tiden været udenfor pædagogisk rækkevidde. Han har rystet garvede journalister som Krause-Kjær i DR Deadline.

Alex V. retter ind og beklager. Ja, det gør ALLE når de bliver opdaget.

men på den måde, at han næppe vil være i stand til at anvende denne lærdom i sine fremtidige angreb .

Andre folks penge. Ha ha ha

Præcis sådan kender vi Det Blå Svindlerhold.

Det Blå Svindlerhold.

Præcis sådan kender vi Jeppe Lindholm - thi han kan ikke andet
.

Alex Vanopslagh i et debatindlæg om minksagen i Jyllands-Posten 3. december 2021:

"Ud fra en betragtning om ret og uret er det bedøvende ligegyldigt, om Mette Frederiksen vidste, at hun brød grundloven, da hun holdt sit katastrofale pressemøde den 4. november 2020. Alligevel har støttepartierne dækket sig ind under, at det afgørende er, om Mette Frederiksen var vidende om, at hun brød grundloven. Det svarer jo til at frikende en spritbilist, hvis det ikke kan bevises, at pågældende havde hørt efter i teoriundervisningen."

I den her sag henholder Alex Vanopslagh med et til sin uskyld grundet uvidenhed. En uvidenhed, som han har indkasseret op mod 228.000 kr. skattefrit årligt. Dels som dobbelt husførelse, dels som gratis lejlighed i København.

Det Blå Svindlerhold mine damer og herre.

Det Blå Svindlerhold

Hvor er det jeg har hørt det før?

Tja han har også en ret så blakket fortid - Han har vel ren straffeattest - HYKLEREN!!