Breaking News: Femern Bælt-firma giver sig - tegner overenskomst

Det hollandske firma, FBC, giver sig og tegner overenskomst og dropper vagtskema, hvor byggearbejdede blev tvunget til at arbejde 28 dage i træk
Det hollandske firma, FBC, giver sig og tegner nu overenskomst. Samtidig dropper firmaet et omstridt vagtskema, der tvang byggearbejdere til at arbejde 28 dage i træk - tolv timer hver eneste dag.

Det oplyser formanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling, under en demonstration foran Arbejdsretten i København City mandag eftermiddag. Et budskab der blev mødt med taktfaste klapsalver og jubelråb fra de omkring to hundrede fremmødte demonstranter.

Overenskomst med kædeansvar

"Vi har fået en overenskomst, der indeholder et kædeansvar i hele den entrepriserække, der er omfattet af FBC's entrepreprise på Femern Bælt. En overenskomst, der indeholder en aftale om, at timelønnen ikke kan fastsættes lavere end gennemsnitslønnen for faget. Det er en overenskomst, som indeholder alt det bedste fra alle overenskomsterne under BAT-kartellet. En overenskomst, som sikrer de rettigheder for lønmodtagerne, som vi kender det fra det danske arbejdsmarked," sagde Claus von Elling i sin tale til demonstranterne.

Tilladelsen til den helt groteske arbejdstid, som Arbejdstilsynet har givet FBC, er trådt ud af kraft

Og så føjede Claus von Elling til:

"Tilladelsen til den helt groteske arbejdstid, som Arbejdstilsynet har givet FBC, er trådt ud af kraft. Det i sig selv er en kæmpe sejr."

"En festdag"

"Dagen i dag, det er en festdag for den danske model. Dagen i dag viser styrken i den danske model - at den virker når vi står sammen skulder ved skulder," sagde Claus von Elling fra talerstolen. Han bød derefter i dagens anledning demonstranterne på et lille glas champagne og sluttede af med denne personlige hilsen til de fremmødte demonstranter:

Dagen i dag, det er en festdag for den danske model

"Tak for jeres deltagelse i demonstrationen på Lolland. Tak for jeres deltagelse ved demonstrationen i dag ved Arbejdsretten. Tak fordi I endnu engang viser, at i Danmark, der kæmper vi sammen for ordnede forhold på de danske arbejdspladser. Tak for kampen, gutter."

Derefter lød der taktfaste klapsalver på Sankt Annæ Plads i København City, hvor Arbejdsretten ligger.

Inden for i Arbejdsretten skulle man mandag have taget stilling til endnu en tvist mellem FBC og fagbevægelsen, men mødet er aflyst - med henvisning til, at der  natten til mandag er indgået overenskomst mellem fagbevægelsen og FBC - også om arbejdstidens tilrettelæggelse.

"Det her er lykkedes, fordi vi har bidt os fast i bordet. Vi har været fast besluttede på at forhandle - indtil vi fik en aftale i hus både om overenskomst og arbejdstiden," siger Claus von Elling til Netavisen Pio.

Det her er lykkedes, fordi vi har bidt os fast i bordet

Elling oplyser, at den nye arbejdstidsaftale betyder, at byggearbejderne på prammene i Femern Bælt nu maksimalt kommer til at arbejde 12 dage i træk:

"Man kan maksimalt arbejde 12 dage i træk. Man arbejder tolv timer ad gangen, men i de tolv timer har man to timers betalt frokost. Så reelt arbejder de altså maksimalt ti timer om dagen."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Igen igen har 3F gjort det dårlige for de ansatte!
Hvornår begynder 3F at kæmpe for dem på arbejdsmarkedet, istedet for at gøre alt ting dyrere for almindelige danskere!

Troll - Du snakker ligesom du har forstand til...

Bjarne forklar venligst dit synspunkt!
Du fremstår vred, måske på kanten til psykotisk!

JPN .At forklare dig sammenhængen i noget fornuftigt er simpelthen IKKE muligt. Du er ( med alle dine opdigtede navne ) og blir` en KLAPHAT.

Annonce