Annonce

Kulturminister under hårdt angreb for sin musiksmag som teenager

Må en kulturminister have 90’er-opsamlingen Absolute Music 2 som sit yndlingsalbum i teenageårene? Det er der delte meninger om blandt smagsdommere på Twitter.
Sjældent har et musikalbum skabt så mange reaktioner hos Twitter-folket.

Der er tale Absolute Music 2. En CD-kompilation – altså en opsamling med musik fra en række forskellige kunstnere – udgivet i marts 1993.

Baggrunden er et interview med musikmagasinet GAFFA, som egentlig blev foretaget i februar – før Danmark lukkede ned, og coronakrisen indtraf.

Her bliver kulturminister Joy Mogensen (S) spurgt ind til sit yndlingsalbum, hvortil hun svarer:

Den betød meget for mig som teenager

”Det er lang tid siden, jeg har hørt albums. Jeg har lyst til at sige Absolute Music 2 (fra 1993, med blandt andre Charles & Eddies ”Would I Lie to You”, Duran Durans ”Ordinary World” og R.E.M.s ”Drive”, red.), for den betød meget for mig som teenager. I dag hører jeg mest musik på playlister, for eksempel hvis jeg skal til festival, eller mine egne playlister til forskellige formål: Løb, opmuntring, afslapning og så videre. Jeg købte også en pladespiller sidste år, men har faktisk ikke fået købt nogle vinylplader endnu.”

Kulturelitens intranet

Joy Mogensens svar har tilsyneladende ført til adskillige reaktioner – både positive og negative – på det sociale medie Twitter.

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kritiserer Joy Mogensen for at være ”kulturløs”, ligesom han i et senere Twitter-opslag kalder hendes svar for ”kulturfattigt”.

placeholder

 

”Så skal jeg til gengæld lige love for, at Danmarks kulturelite samlede sig i et fælles rædselsskrig, som fik selv Edvard Munch til at vende sig i sin grav, inde på selvsamme kulturelites intranet, Twitter,” skriver journalist og radiovært Sandie Westh i et opinionsindlæg i Ekstra Bladet.

Så skal jeg lige love for, at Danmarks kulturelite samlede sig i et fælles rædselsskrig

Hun roser Joy Mogensen for at levere et svar, ”der i dén grad satte en tyk, fed streg under, at hun er en breddekulturminister, der holder af alt fra opsamling-CD’er, Rasmus Seebach, Katy Perry, Melodi Grand Prix og Gasolin, og som både kan finde ud af at tage på Roskilde Festival og i The Metropolitan Opera i New York.

placeholder

 

”Underudviklet musiksmag”

Troels Heeger, der journalist på Berlingske Opinion, mener, at kulturministeren har en ”underudviklet musiksmag” og kalder det ”lidt rystende”.

placeholder

 

Den holdning deler hans chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, dog ikke:

placeholder

 

Også Christian Bennike og Rasmus Elmelund, der er henholdsvis europakorrespondent og kulturjournalist på Dagbladet Information, er på kritikerholdet:

placeholder

placeholder

 

Flere Twitter-krigere, heriblandt adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen, gør opmærksom på, at kulturministeren på intet tidspunkt har sagt i interviewet, at Absolute Music 2 er hendes yndlingsalbum – blot at hun lyttede meget til det som teenager:

placeholder

 

Samme pointe finder man i et tweet fra Jakob Tarpgaard, der er kommunikationsrådgiver i pensionskassen MP Pension:

placeholder

 

Joy Mogensen sætter sig til klaveret

Selvom Absolute Music 2 betød meget for Joy Mogensen som teenager, har hun dog et helt særligt forhold til klassisk musik.

Det fortalte Joy Mogensen selv i et interview med Netavisen Pio i september 2018, hvor hun dengang var borgmester i Roskilde Kommune.

”Jeg lytter til musik i bilen, når jeg gør rent, når jeg læser, og så har jeg spillet klaver, siden jeg var 7 år. Jeg ser nogle gange helt frem til bilturen, når et møde har været særlig stramt, og jeg har brug for at ’genstarte’ min hjerne. En ekskæreste lærte mig, at opera gør rengøring til en fornøjelse, og det, må jeg indrømme, er rigtigt. Så min støvsuger har dirigeret mangt en arie,” sagde hun til Netavisen Pio.

En ekskæreste lærte mig, at opera gør rengøring til en fornøjelse

Om sin stærkeste oplevelse med klassisk musik fremhævede hun, dengang hun spillede et stykke af Mozart til en fredagscafé i gymnasiet.

Interviewet med Joy Mogensen var en del af en kulturserie i Netavisen Pio om forskellige politikeres kultur- og fritidsinteresser. Du kan læse interviewet med Joy Mogensen her.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt gået Joy Mogensen... Jeg må indrømme, at jeg faktisk anskaffede hele serien af Absolute Music dengang i 90'erne. Fordelen var at alle tidens pophits stort set var på de forskellige albums. Jeg drev dengang en velbesøgt børneklub, hvor vi en gang om måneden arrangerede Krumme-Disco med sjov, fest og farver med deltagelse af ofte flere end 100 børn og forældre med stor succes med god brug af Absolute Music-hits.

Mange år senere møder jeg en gang i mellem nogle af de børn, som deltog dengang. Nu er de blevet voksne - og hver gang lyder det samme statement: Hold da op hvor var det sjovt.

DF'eren Morten Messerschmidt er Morten Messerschmidt. Han benytter enhver lejlighed til at skose. Omvendt forsømmer han ingen lejlighed til at fralægge sig ansvaret for den millionsvindel, han stod i spidsen for i EU.

Den mand er meget vanskelig at tage alvorlig, selv om det skal erkendes, at han er veltalende og formentlig også vidende på mange områder - inklusiv, hvordan man malker systemet.

De øvrige "kulturpersonligheder", som forsøger at udskamme den nuværende kulturminister, til dem er der blot at sige: I har retten til at udstille jeres synspunkter - mens vi andre har retten til at ignorere dem.

Jeg erindrer, hvordan en nyudnævnt kulturminister i starten af 90'erne røg på alle forsider og fordømt fra de kulturkloge, fordi hun fremkom med en munter bemærkning om sport og sex. Hold da op hvor hun fik tærsk.

Eftertiden viste, at hun rummede langt mere end en munter bemærkning. Mon ikke eftertiden også når frem til, at Joy Mogensen rummer mere end teenageglæden ved Absolute Music. Jeg tror det...

Joy må have den smag hun ønsker, så længe hun passer sit job godt, og det gør hun. Man har åbenbart opfattet hende som det svageste led i kæden blandt Mette F. ministre. Men tag endelig ikke fejl, Joy er stærk som en okse, trods hendes meget imødekommende og venlige væsen. At gøre hende til mobbeoffer, er så dumt og stupidt, det gøres kun af små i overført betydning mennesker i små sko, der klemmer gevaldigt.

Politikere indser smerteligt ofte at folk bliver skidt tilpas, når noget de går op i berøres af politiske beslutning og omtales af politikere. Nørder, entusiaster, elskere af håndværk får det simpelthen fysisk dårligt med kvalme, diarre og flimren for øjnene når industriprodukter sættes på linje med kunst og kultur fx Politikere lærer at blive mere svævende i deres beslutninger og svar, mindre brutalt ærlige, mere menneskeligt omsorgsfulde, med glimt i øjet. Socialdemokratiske nærmest.

Avid Nielsen,Thomas,og Svend,er en og samme person som manipulere med alle på disse pio sider..Han er Narsissist og ser kun sig selv

De er en og samme person, det er let at se på den måde de skriver på, og stilen er RASMUS PALUDAN

Narsissist = ser kun sig selv og skriver om sig selv

Et tiltagende DOMINERENDE træk hos danskerne er at disse konstant kræver en "SYNDEBUK". Og nu er man så faldet over Joy Mogensen. Og fra alle sider HETZES regeringen. Hele den omfangsrige "blå hær" stiller sig AFKRÆVENDE, sammen med "feriefolket" der sidder og storkeder sig i haverne, hvorfra de gerne vil vide HVAD de skal stille op med den kommende Sommer/Sommerferie..... Ak og ve hvordan kan nogen da være så barnligt plagsomme , midt i en CORONATID hvor INGEN kan forudsige hverken det ene eller det andet ? Hvad er det der ER så magtpåliggende at vide for dette "feriefolk" ? Hvor påtænker disse mange at ville rejse hen ,når alle grænser er LUKKEDE i det meste af verden ? Hvorfor har ingen nok i sit eget land ? Hvad er der galt med at holde ferie i DANMARK ? Og kommer det overhovedet nogen ved hvilken musiksmag Joy Mogensen har ? Der er alt for MEGET uvedkommende , som folk hele tiden tror vedkommer dem,hvad det slet ikke gør.

Annonce