Kim Christiansen accepterer alligevel 3F’s krav

Dansk Folkepartis trafikordfører har tidligere kaldt 3F’er ’dybt debil’. Men accepterer nu at betale 15.500 kroner i sygedagpenge til tidligere ansat.
Dansk Folkepartis trafikordfører og restaurantejer, Kim Christiansen, accepterer nu at efterbetale en tidligere ansat 15.500 kroner i sygedagpenge – som krævet af 3F.

Det fremgår af et ”tilbud”, som Kim Christiansen har sendt frem til 3F Mariager Fjord. Med accept af 3F’s krav accepterer Kim Christiansen og arbejdsgiverorganisationen Horesta samtidig 3F’s opfattelse af, at den tidligere ansatte, Christinna Jereminsen, var fastansat i Kim Christiansens og ægtefællen, DF-gruppefællen Pia Adelsteens, fælles restaurant, Á Porta, i Mariager Fjord i Nordjylland.

Nægtede at udbetale sygedagpenge

Tidligere har Kim Christiansen afvist at betale sygedagpenge til den tidligere ansatte. Det skete med henvisning til, at hun efter Christiansens opfattelse alene var løst ansat. Men efter en kammeratlig samtale med partitoppen fik piben en noget anden lyd. Nu var Kim Christiansen alligevel indstillet på at efterbetale sygedagpenge. Dog, ifølge Kim Christiansens udtalelser til Avisen.dk, et mindre beløb end det 3F krævede.

Men fredag tikkede Kim Christiansens ”tilbud” så ind til 3F-hovedkvarteret i København og videre til 3F i Mariager Fjord.

Kim Christiansen har erkendt at vores beregning er rigtig, og han betaler det vi har krævet

Kim Christiansen har erkendt at vores beregning er rigtig, og han betaler det vi har krævet,” siger faglig sekretær hos 3F Mariager Fjord, Karsten Mølgaard Sørensen, til Netavisen Pio.

3F har på sit medlems vegne krævet de nævnte 15.500 kroner i sygedagpenge. Herfra fratrækkes  knap 5.000 kroner for timer, som Christinna ved en fejl fik udbetalt for meget i forbindelse med hendes løn for juli. 3F-kravet er herefter tillagt renter og syge-feriedagpenge, i alt omkring 12.600 kroner, som hele tiden har været 3F’s krav.

Kim Christiansen oplyser over for Netavisen Pio, at han ingen kommentarer har til sagen.

Kørt til hospital i ambulance

Christinna Jereminsen fik et alvorligt ildebefindende 5. august. Hun blev hentet på politiker-parrets restaurant og bragt direkte til Aalborg Sygehus i ambulance. Siden har hun været sygemeldt på grund af stress.

I forløbet har Kim Christiansen i Ekstra Bladet betegnet faglig sekretær, Karsten Mølgaard Sørensen, som ”dybt debil”.

Den udtalelse faldt ikke i god jord hos DF-partitoppen. Kim Christiansen blev indkaldt ”til samtale med partiet”. Her fik han at vide, at det ikke er i orden at hæfte den slags udtalelser på folk:

”Jeg tror godt Kim kan se, at det ikke klæder nogen at hæfte den slags etiketter på folk. Jeg tror godt Kim kan se, at den slags bestemt ikke ser godt ud på tryk,” sagde Skaarup efterfølgende til Netavisen Pio  og understregede samtidig, at han aldrig selv ville have udtrykt sig på den måde.

Jeg tror godt Kim kan se, at det ikke klæder nogen at hæfte den slags etiketter på folk

Kim Christiansen fastholder tilsyneladende, at han ikke vil indgå overenskomst med 3F. Til gengæld har han meldt sig ind i arbejdsgiverorganisationen for hoteller, restauranter og turisme, Horesta.

Arbejdsgiverorganisationen Horesta skal blandt andet bistå politiker-ægteparret med at udarbejde de ansattes kontrakter med videre.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce