Annonce

DF vil have differentieret pensionsalder og Løkke indkalder til møde

Netavisen Pio samler alle de mest væsentlige historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag blev dagen, hvor Dansk Folkeparti hoppede med på Socialdemokratiets vogn. Partiet vil nu også have en differentieret pensionsalder.

Kristian Thulesen Dahls udmelding får Lars Løkke til at erklære, at regeringen er åben overfor idéer.

Det sker efter en uge, hvor særligt regeringens finansminister, Kristian Jensen (V), har skudt voldsomt på Mette Frederiksens forslag om tidligere pension til de nedslidte danskere.

Statsministeren vil nu indkalde partierne til et møde, og han beder dem om at være klar med præcise forslag til blandt andet finansering.
 

Thulesen Dahl vil nu have differentieret pensionsalder

Dansk Folkeparti ændrer nu holdning og vil ændre velfærdsforlig og indføre differentieret pensionsalder.

De går nu til valg på at få ændret i det såkaldte velfærdsforlig og indført differentieret pensionsalder.

Det nye toner fra Dansk Folkeparti, der forleden afviste forslaget fra Socialdemokratiet med henvisning til at man savnede svar på en række oplysninger om Socialdemokratiets udspil, før man ville tage stilling til, om man kunne støtte eller afvise udspillet.

placeholder

Dermed lægger partiet sig op af Socialdemokratiet, der for præcis en uge siden præsenterede et udspil til en pensionsreform, der vil give dem der har været længst tid på arbejdsmarkedet mulighed for at gå tidligere på pension.

Læs hele historien her.
 

Løkke indkalder til møde 

Socialdemokratiets plan om en differentieret pensionsalder bør indføres, ligegyldigt om blå blok står med et flertal efter et valg eller ej.

Det har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, slået fast i dag, og regeringen er lydhør over for partiernes ønsker, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

placeholder

"Hvis partierne har nogle konkrete ønsker til, hvordan vi tager hånd om folk, der er nedslidte, så lytter vi gerne til det," siger han.

Ifølge Løkke undersøgte Venstre muligheden for en differentieret pensionsalder allerede i 2011, men partiet stødte hovedet mod muren.

"Socialdemokratiet har fremsat nogle principper, der har til formål at gøre alle glade, men som har lidt svært ved at hænge sammen i virkelighedens verden," siger Lars Løkke.

Læs hele artiklen her.


Stort flertal vil bevare regionerne

Regeringen vil nedlægge regionerne, som en del af sundhedsreformen, men danskerne takker nej.
Det fremgår af en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Her støtter kun 25 procent regeringens plan om at nedlægge regionerne, mens hele 46 procent vil bevare dem.
Målingen er foretaget i ugen efter, at regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen fremlagde sit udspil til en sundhedsreform.

Dansk Folkeparti har på Christiansborg været en af de kraftigste fortalere for at nedlægge regionerne, men målingen viser at Dansk Folkepartis vælgere ønsker at bevare et demokratisk valgt regionalt led.

42 procent af DF-vælgerne bevare regionerne, mens kun 32 procent ønsker at nedlægge dem.

Læs mere om målingen her.

 

Socialdemokratiet stemmer for paradigmeskiftet

Selvom Socialdemokratiet er imod en yderligere sænkning af integrationsydelsen, så stemmer man for lovforslag om regeringens paradigmeskift på udlændingeområdet. Altså at fokus er på hjemsendelser i stedet for integration.

Det oplyser udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) til Ritzau.

Dog vil Socialdemokratiet "nedsætte en ydelseskommission, som senest 12 måneder efter valget skal komme med et bud på, hvordan vi får skabt et bredt og stabilt flertal om ydelserne".

Det fremgår af partiets betænkningsbidrag til lovforslaget. En sådan kommission bliver kun til noget, hvis Socialdemokratiet vinder næste valg.

Læs hele artiklen her.


Danske medier er overvejende blå

Danmark er fortsat domineret af medier, der har et borgerligt værdigrundlag.
Medier med et venstreorienteriet værdigrundlag er der derimod meget få af.

Det viser en kortlægning af mediernes udgivelsesgrundlag, som Netavisen Pio har foretaget.
Dels ved at gennemlæse mediernes officielle værdigrundlag og dels ved direkte kontakt til en række chefredaktører.

Det fremgår af Berlingske Medias redaktørerklæring fra 1948, at Berlingske, Weekendavisen og BT alle har et konservativt grundsyn – uden dog at binde sig partimæssigt til Det konservative Folkeparti: 

”Bladenes grundsyn er konservativt. De er ikke og bør ikke være bunden af tilslutning til noget politisk parti,” lyder det.

Til værdigrundlaget hører også kristendommen og troskab mod fædrelandet og kongemagten.

Og Danmarks største mediekoncern, JP/Politikens Hus, der udgiver Mogensavisen Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet, har et liberalt værdigrundlag.

Få hele overblikket her.

 

FH: Dansk Arbejdsgiverforening løber fra stress-ansvar

Det er uklædeligt og et udtryk for ansvarsforflygtigelse, at Dansk Arbejdsgiverforening (DA) taler de alvorlige problemer med stress blandt danske lønmodtagere ned.

Det skriver næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Ejner K. Holst, i Altinget i dag.

DA har fremlagt en rapport om stresstendenser på det danske arbejdsmarked, hvor de hævder, at forekomsten af stress er blæst ud af proportioner, og at der males skræmmebilleder af dårligt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.

placeholder

“Det er udtryk for en uklædelig og tendentiøs fremlæggelse af de tal og den forskningsbaserede viden, der findes om psykisk belastning og arbejdsrelateret stress på det danske arbejdsmarked,” lyder modsvaret fra Fagbevægelsens Hovedorganisation.  

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet