Annonce

Pelle Dragsted: Vi skal stoppe Vanopslagh fra at rive vores velfærdssamfund i stykker

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, siger, at han vil gå til valg på en blødere version af partiets politik. Men i virkeligheden vil hans nye plan kun nedbryde velfærdssamfundet endnu hurtigere. Det skriver Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, i dette debatindlæg
Foto: Enhedslisten
Pelle Dragsted, politisk ordfører, Enhedlisten.
Nu siger Alex Vanopslagh, at Liberal Alliance skal være et “bærende regeringsparti”. Og det måtte jo komme - LA er trods alt med længder det største borgerlige parti i meningsmålingerne.

Han tager ikke ordet “statsministerkandidat” i sin mund. Men lad os nu være ærlige: Et “regeringsbærende parti” betyder jo som regel det parti, der har statsministerposten.

Alex Vanopslaghs nye udmelding giver stof til eftertanke. Hvad kommer det til at betyde for det Danmark, vi kender, og vores velfærdssamfund, hvis landet skal ledes af det mest yderligtgående højreparti, der findes i Danmark?

Personligt kan jeg næsten ikke forestille mig noget, der er værre for Danmark.

Politikken taler for sig selv

LA’s politik taler vist for sig selv. Deres 2035-plan taler for sig selv. Der skal fyres tusindvis af offentligt ansatte, Arne-pensionen skal afskaffes, der skal gives enorme skattelettelser til de allerrigeste, og så videre og så videre.

Der er ved at ske et højreskred i dansk politik af et omfang, jeg ikke tror, vi helt forstår endnu

Planen er virkelig et rædselskatalog af så benhård, asocial og højreorienteret nedskæringspolitik, at jeg for et par år siden ville have sagt, at det aldrig nogensinde ville kunne blive gennemført her i Danmark. Fordi vi simpelthen holder for meget af vores velfærdssamfund.

Nu er det den mest sandsynlige statsministerkandidat for blå bloks politiske vision. Det er vildt.

Et højreskred i dansk politik

Og ja, samtidig med at Vanopslagh siger, at LA skal være “regeringsbærende”, siger han også, at han kommer til at gå til valg på en blødere udgave af sin 2035-plan. Det er i hvert fald sådan nogle opfatter det.

Men: Med Alex’ egne ord handler den bløde udgave slet ikke om at være mindre vidtgående. Tværtimod er der tale om en fireårsplan, der er endnu mere “ambitiøs” end den vilde 2035-plan. Fordi den vil nå halvdelen af rædselskataloget på bare én regeringsperiode.

“Vi sætter tempoet i vejret!”, siger han.

Lad os vise, at de fleste af os er glade for velfærdssamfundet

Tilbage står, at LA’s politik nok bare er det samme. De har bare delt deres 2035-plan op i to mindre “bidder”. Mon ikke det mest handler om, at de godt ved, at deres nedskæringspolitik er upopulær? Og tænker, at den er nemmere at sluge for lidt flere, hvis den er delt op i to bidder.

Jeg synes det her er et wake-up call. Der er ved at ske et højreskred i dansk politik af et omfang, jeg ikke tror, vi helt forstår endnu.

Det skal vi stoppe. Og det kan vi. For når det kommer til stykket, er de fleste danskere ikke interesserede i LA’s asociale nedskæringspolitik. Derfor skal vi møde dem med argumenter.

Og det kan jeg love dig for, at jeg kommer til at gøre. Jeg kommer ikke til at se passivt til mens LA river vores velfærdssamfund fra hinanden.

Og det håber jeg heller ikke, at du gør. Lad os vise, at de fleste af os er glade for velfærdssamfundet.

Politisk ordfører Enhedslisten.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tja, de unge får det virkelig svært, hvis de spilder deres stemme på LA...
Vi har ikke brug for Neoliberalister som LA - de er helt væk fra vinduet...
Håber for Danmark, at LA bliver holdt nede - vi har ikke brug for en Trump her i Danmark...

LA er ganske rigtigt neoliberale, men partiet bygger ikke få fascistoide ideer som Trump. Her er Danmarksdemokraterne sammen med bæredygtigt landbrug tættere på.

En blødere version at gå til valg på - påstår Vanopslagh - Liberal Alliance er stadig ultra liberale i deres politiske mål -Forskellen hvis man kan kalde det en forskel , er at partiet nu vil gennemføre deres politiske mål i etaper - 1 etape en fireårig periode efter valg i 26 - Ud fra devisen “ vi holder hvad vi lover også efter et valg “ - Så må vi se om de kan opnå den fornødne parlamentariske opbakning til deres visioner om det Neoliberalistiske samfund -
Men det er stadig partiets ultra liberale 2035 plan , hvis nogle skulle være i tvivl - Fra tryghedsstat til ansvarsstat “ man bruger som pejlemærke -

Der foregår selvskade blandt særligt de unge vælgere. Andet kan det ikke beskrives som, hvis man vælger et parti, som saver den gren over man selv sidder på. En form for akut sindsyge.

Ja, jeg forstår heller ikke de unge. Det giver mening hvis de alle kom fra milliard rige familier, men det er vist ikke tilfældet. Jeg undrer mig over de forældre der har opdraget dem. Det er jo vildt at vi i Danmark har unge som er så uvidende og direkte dumme. pinligt.

Man må forstå, hvis man ikke mener, at man kan løse alle problemer ved at kaste flere penge efter det. Penge som kun kan komme et sted fra, nemlig skatter og afgifter, så er man dum. Og så kan det yderste venstre ikke forstå hvorfor der ikke er nogen der kan tage dem seriøst...